Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021

Ερώτηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για την Καθαριότητα σχολείων

 

ΠΡΟΣ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ  ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

 

 

Ερώτηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

ΘΕΜΑ:  Καθαριότητα σχολείων

Προς τον Δήμαρχο Ωραιοκάστρου.

          Κύριε Δήμαρχε,

Στις 13/9/2021 ξεκινά η νέα σχολική χρονιά, ξανά σε συνθήκες πανδημίας, δυστυχώς χωρίς να έχουν παρθεί από την πλευρά της κυβέρνησης και των Υπουργείων Παιδείας, Εσωτερικών και Υγείας όλα τα αναγκαία μέτρα που θα επιτρέψουν την ομαλή λειτουργία των σχολείων.

Το Υπουργείο Εσωτερικών, με εγκύκλιο που εξέδωσε αρχές του Αυγούστου, ορίζει για τη φετινή σχολική χρονιά τον μέγιστο αριθμό των ωρών ημερήσιας απασχόλησης του προσλαμβανόμενου προσωπικού καθώς και τον μέγιστο αριθμό εργαζομένων για την καθαριότητα των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε κάθε δήμο της χώρας. Συγκεκριμένα η εγκύκλιος αναφέρει ότι ο κάθε δήμος «καθορίζει ελεύθερα τις ώρες ημερήσιας απασχόλησης των ατόμων που προσλαμβάνει, υπό την προϋπόθεση τήρησης των μέγιστων ορίων».

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΘΛΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ»

 


Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, με επιστολή του προς τις δημοτικές αρχές, ανακοίνωσε την πρόθεση της κυβέρνησης για την κατάργηση του προγράμματος «Αθληση για Ολους».

Η αποχώρηση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού από το παραπάνω πρόγραμμα, αρχικά για την περίοδο 2021-22, έρχεται σε μία εποχή που η οικονομική κατάσταση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού είναι τραγική. Σηματοδοτεί όχι μόνο τον μηδενισμό της κρατικής χρηματοδότησης στους δήμους μετά από τις συνεχείς περικοπές όλων των κυβερνήσεων (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ), αλλά και την πλήρη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων στο χώρο των γυμναστών, σε συνδυασμό με την πιστοποίηση των αποφοίτων των ΙΕΚ και των κολεγίων, που ήδη ψήφισε η κυβέρνηση της Ν.Δ.