Τετάρτη 20 Μαΐου 2020

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


«Όχι» στην καρκινογόνα καύση απορριμμάτων στο εργοστάσιο της «ΤΙΤΑΝ»




Να σταματήσει τώρα η προώθηση της καύσης SRF/RDF στο εργοστάσιο της «ΤΙΤΑΝ ΑΕ», στην Ευκαρπία του Δήμου Παύλου Μελά, απαιτούν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κεντρικής Μακεδονίας.

Συγκεκριμένα, σημειώνουν:

«Η προώθηση της καύσης SRF/RDF στο εργοστάσιο της "ΤΙΤΑΝ ΑΕ" στην Ευκαρπία δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Είναι αποτέλεσμα των διαχρονικών αντιλαϊκών πολιτικών όλων των μέχρι και σήμερα αστικών κυβερνήσεων (ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ) και στο κρίσιμο ζήτημα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, που εκπορεύεται από τη στρατηγική και τις οδηγίες της ΕΕ και προκαλούν σοβαρές επιπτώσεις σε βάρος της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων, με κύριο στόχο την εξασφάλιση υψηλών κερδών για το κεφάλαιο. Πλήττεται έτσι η δημόσια Υγεία, η υγιεινή και ασφάλεια της εργασίας στην καθαριότητα, υποβαθμίζεται το περιβάλλον, λεηλατείται παραπέρα το πενιχρό εισόδημα της λαϊκής οικογένειας.

Το Εθνικό και τα Περιφερειακά Σχέδια Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ και ΠΕΣΔΑ) προβλέπουν την “ενεργειακή αξιοποίηση” αποβλήτων και νομοθετήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.