Παρασκευή 1 Μαΐου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΟΒ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ




Τα μέλη της κομματικής οργάνωσης Ωραιοκάστρου του  ΚΚΕ και ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής  Συσπείρωση Άγγελος Θεμελής αποτίουμε φόρο τιμής στους νεκρούς της εργατικής τάξης. Στους νεκρούς του Σικάγο , τους νεκρούς το Μάη του 24 και του 36 στη χώρα μας, αλλά και στους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα που αποτέλεσαν για μια ακόμη φορά τα μεγάλα θύματα της «υγειονομικής κρίσης». 

Μιας «υγειονομικής κρίσης» που λειτουργεί τώρα ως καταλύτης μιας νέας ακόμη μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης. Τα περί «ατομικής ευθύνης» και «εθνικής ομοψυχίας» της κυβέρνησης δεν μπορούν να κρύψουν τη μεγάλη εικόνα. Την κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας, την εντατικοποίηση της εργασίας, την έλλειψη μέτρων στοιχειώδους προστασίας των εργαζομένων στους χώρους εργασίας, τις χιλιάδες απολύσεις, τις νέες μορφές εκμετάλλευσης όπως η τηλεργασία. Την ίδια στιγμή μάλιστα που η κυβέρνηση ενισχύει με επενδύσεις και επιδοτήσεις ακόμη και κρατικοποιήσεις χρεωκοπημένων  μεγάλων επιχειρήσεων για την ανάκαμψη του κεφαλαίου. Αυτή θα είναι και η επόμενη μέρα. Μνημόνια για το λαό και τους εργαζόμενους, ζεστό χρήμα για το κεφάλαιο. 

Η πανδημία θα περάσει όπως πέρασαν και άλλες στο παρελθόν. Ο καπιταλισμός όμως είναι αθεράπευτος, είναι ο πραγματικός ιός της ιστορίας και θα συνεχίσει να βασανίζει την ανθρωπότητα. Ότι έχει κατακτήσει η εργατική τάξη ιστορικά, το έχει κατακτήσει με σκληρούς αγώνες σε σύγκρουση με το κεφάλαιο, το έχει κατακτήσει σε συμμαχία με τις καταπιεζόμενες λαϊκές δυνάμεις. Ο μόνος δρόμος για να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι την κρίση είναι ο δρόμος της πάλης για την εργατική εξουσία. Σε αυτόν το δρόμο συνεχίζουμε, για την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων κοινωνικών λαϊκών αναγκών.   


ΚΟΒ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ