Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ 2023

 


Τα αποτελέσματα που κατέγραψαν τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης επιβεβαιώνουν τις θετικές διεργασίες που εκφράστηκαν και στις βουλευτικές εκλογές, πάρα τον συνολικά αρνητικό συσχετισμό. Σταθεροποιείται και ενισχύεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής, ο απεγκλωβισμός εργατικών-λαϊκών δυνάμεων από τα αστικά κόμματα, η άνοδος του κύρους και η μαχητική συμπόρευση με το ΚΚΕ.

Το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης και στο Δήμο Ωραιοκάστρου κατέγραψε σημαντική άνοδο, με 253 περισσότερους συνδημότες μας που εμπιστεύτηκαν τη Λαϊκή Συσπείρωση Ωραιοκάστρου, με αύξηση ποσοστού 33,96% από τις προηγούμενες εκλογές. Εξίσου σημαντική ήταν και η άνοδος του Περιφερειακού Ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης, που κατέγραψε άνοδο στο Δήμο Ωραιοκάστρου, στο 7,59% από 5,47% το 2019.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ωραιοκάστρου κατάφερε να επανεκλεγεί ο Δημοτικός της Σύμβουλος, παρά τον καλπονοθευτικό εκλογικό νόμο που διαμορφώνει πλαστές πλειοψηφίες με το 43% και τη μείωση των Δημοτικών Συμβούλων από 33 σε 29.