Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

Λαϊκή Συσπείρωση Ωραιοκάστρου.



Η δική μας φωνή! 




20 χρόνια μετά


Από τους βομβαρδισμούς στην Γιουγκοσλαβία πριν από 20 χρόνια 
Από τους βομβαρδισμούς στην Γιουγκοσλαβία πριν από 20 χρόνια
Πηγή: Associated Press

Μεθαύριο, Κυριακή, συμπληρώνονται 20 χρόνια από την έναρξη των βομβαρδισμών στην πρώην Γιουγκοσλαβία. Η φονική επίθεση αποτέλεσε το αποκορύφωμα της ιμπεριαλιστικής επέμβασης ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ για τη διάλυση της πρώην ενιαίας Γιουγκοσλαβίας, μετά την ανατροπή του σοσιαλισμού, την περίοδο 1990 - 1991.

Ο πόλεμος των 78 ημερών ήταν ένα προμελετημένο ιμπεριαλιστικό έγκλημα, με πρόσχημα τις εθνοτικές διαφορές, στην αναζωπύρωση των οποίων συνέβαλαν καθοριστικά και μεθοδικά τα προηγούμενα χρόνια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.

Η πραγματική αιτία, όμως, ήταν άλλη: Η προσπάθεια των ΑμερικανοΝΑΤΟικών να εγκαθιδρύσουν τη «νέα τάξη πραγμάτων» στα Βαλκάνια, που θα αποτύπωνε το νέο συσχετισμό δυνάμεων μετά τις ανατροπές.

Η διάλυση της πρώην ενιαίας Γιουγκοσλαβίας, που βρισκόταν σε εξέλιξη από τις αρχές της δεκαετίας, με τη δημιουργία ασταθών κρατών - προτεκτοράτων, ήταν το σχέδιο για την ισχυροποίηση των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στα Βαλκάνια και τον περιορισμό της ρωσικής επιρροής, που διατηρούνταν ισχυρή και μετά τις ανατροπές. Σε αυτήν την προσπάθεια ήταν μεγάλες οι ευθύνες της Ελλάδας ως κράτους της ΕΟΚ και του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια και βέβαια της κυβέρνησης της ΝΔ που συνυπέγραψε τη διάλυση.

Διάκριση για τον Χρίστο Ντόβα

Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2019



Συγχαίρουμε ένα δικό μας παιδί, το Χρίστο Ντόβα, υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Ωραιόκαστρο. Ο Χρίστος απέσπασε για 5η φορά το Α΄ βραβείο για το έργο του Dawn (Χαραυγή) για Συμφωνική Ορχήστρα, στον 15ο Διαγωνισμό Σύνθεσης στη μνήμη του Γ. Α. Παπαϊωάνου, που διοργανώθηκε από την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών. Το έργο του θα παρουσιαστεί από την Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών.
Οι σύντροφοι του είμαστε περήφανοι για ότι έχει καταφέρει με πολύ κόπο και δουλειά. Τις καλύτερες ευχές μας για ακόμα πιο ανοδική και δημιουργική  πορεία!
 
 Βιογραφικό Χρίστου Ντόβα

Κάνουμε τη διαφορά, δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού - Ψηφίζουμε «Λαϊκή Συσπείρωση» σε Δήμους και Περιφέρειες (SPOT)

Τρίτη, 19 Μαρτίου 2019


 Δείτε το σποτ του ΚΚΕ για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Κάνουμε τη διαφορά. Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού!

Ψηφίζουμε «Λαϊκή Συσπείρωση» στους Δήμους και τις Περιφέρειες.

Ψηφίζουμε ΚΚΕ στις ευρωεκλογές.

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ


Τρίτη, 19 Μαρτίου 2019

Κατέθεσε τρεις τροπολογίες για την προστασία της μητρότητας
 
 
Τρεις τροπολογίες για την προστασία της μητρότητας κατέθεσε χτες στη Βουλή το ΚΚΕ, συνεχίζοντας τις παρεμβάσεις του για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργατικών - λαϊκών οικογενειών. Οι τροπολογίες κατατέθηκαν στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο: «Προώθηση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων, πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης βίας - Ρυθμίσεις για την απονομή Ιθαγένειας - Διατάξεις σχετικές με τις εκλογές στον Τοπική Αυτοδιοίκηση - Λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας ΥΠΕΣ», το οποίο σήμερα αναμένεται να ψηφιστεί στην Ολομέλεια της Βουλής.
 Η πρώτη τροπολογία αφορά τη θεσμοθέτηση της χορήγησης επιδόματος τοκετού. Οπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση, από το 2012 το επίδομα τοκετού με βάση τον κανονισμό του ΕΟΠΥΥ ουσιαστικά έχει περικοπεί, αφού χορηγείται αποκλειστικά και μόνο στις περιπτώσεις τοκετού στο σπίτι, δηλαδή εκτός μαιευτηρίου δημόσιου ή ιδιωτικού, συμβεβλημένου κ.λπ. «Το επίδομα τοκετού, τονίζεται στην αιτιολογική έκθεση, δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως μια παροχή που αντικαθιστά τις υπηρεσίες μαιευτικής περίθαλψης, για τις γυναίκες που γεννούν εκτός μαιευτηρίων, αλλά να παρέχεται σε όλες ανεξαιρέτως τις νέες μητέρες, ως μια πρώτη, ελάχιστη οικονομική στήριξη των ζευγαριών για την κάλυψη μέρους των αναγκών που συνεπάγεται η έλευση ενός νέου μέλους στην οικογένεια».

Οι τοποθετήσεις των υποψήφιων με τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ στη σύσκεψη του Ωραιοκάστρου

Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019



Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 17/03 η σύσκεψη της λαϊκής συσπείρωσης στο Ωραιόκαστρο. Την συζήτηση άνοιξε ο υποψήφιος στην Περιφερειακή Διοίκηση Κεντρικής Μακεδονίας Θεόδωρος Ιγνατιάδης ο οποίος αναφέρθηκε στη συμφωνία των αστικών κομμάτων πάνω στα βασικά ζητήματα που είναι η στήριξη με κάθε τρόπο της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων με τη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής, τις αναθέσεις έργων και τις επιχορηγήσεις. Πρόσθεσε ότι από τους προϋπολογισμούς της Περιφέρειας απουσιάζουν οι παρεμβάσεις σε κρίσιμους κοινωνικούς τομείς, όπως είναι ο αντισεισμικός έλεγχος και θωράκιση, τα αντιπλημμυρικά έργα, η αντιπυρική προστασία, ενώ προωθούνται υποδομές που στηρίζουν διάφορα επιχειρηματικά σχέδια.
Ο απερχόμενος περιφερειάρχης της Ν.Δ. πανηγυρίζει μεν για την επιτυχία της απορρόφησης των ευρωπαϊκών κονδυλίων, αποσιωπά δε ότι αυτά βασικά εξυπηρέτησαν μεγάλες επιχειρήσεις, μπάλωσαν ορισμένες τρύπες και ελάχιστα δόθηκαν για την ενίσχυση της φτώχειας που δημιουργεί η πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων και της Ε.Ε. Επισήμανε ότι η μετατροπή της Κεντρικής Μακεδονίας σε τουριστικό - διαμετακομιστικό κέντρο και τόπο διέλευσης αγωγών φυσικού αερίου, δεν βελτίωσε την απασχόληση και τους μισθούς.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα 17 Μάρτη η σύσκεψη της Λαϊκής Συσπείρωσης Ωραιοκάστρου.

Κυριακή, 17 Μαρτίου 2019




Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 17 Μάρτη η σύσκεψη της Λαϊκής Συσπείρωσης  Ωραιοκάστρου.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Άγγελος  Θεμελής  και ο υποψήφιος στην περιφέρεια Θ. Ιγνατιάδης  παρουσίασαν τις θέσεις της και κάλεσαν σε ενίσχυση των ψηφοδελτίων που στηρίζει το ΚΚΕ παντού!

Στην εκδήλωση ανακοινώθηκαν και οι πρώτοι υποψήφιοι της παράταξης .

 Αγωνιστές στην πρώτη γραμμή των αγώνων του λαου όπου και θα βρίσκονται και την επόμενη μέρα.    

ΜΠΑΜΠΑ ΕΛΕΝΗ
ΑΝΕΡΓΗ
ΚΑΡΚΑΤΖΟΥΝΗ ΛΕΜΟΝΙΑ
ΙΔ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
ΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΙΔ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
ΕΦΡΑΙΝΙΔΟΥ ΜΑΙΡΗ
ΕΛ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΤΖΕΝΗ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ ΒΑΓΓΕΛΙΩ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
ΝΤΟΒΑΣ ΧΡΙΣΤΟΣ
ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ/ ΣΥΝΘΕΤΗΣ
ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΣ, ΠΡ. ΣΥΛ  ΓΟΝΕΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΚΟΥΤΣΟΥΝΗΣ (ΜΠΑΜΠΗΣ) ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ. ΜΕΛΟΣ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ Η ΕΝΟΤΗΤΑ
ΔΙΑΒΑΤΟΥΔΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ
ΒΑΡΒΕΡΗ  ΣΤΕΛΙΑΝΑ (ΣΤΕΛΑ ΑΝΝΑ)
ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ
ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ
ΚΕΡΑΣΙΩΤΗΣ ΘΩΜΑΣ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
ΚΑΡΚΑΤΖΟΥΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
ΝΙΚΟΛΑΙΔΟΥ ΝΑΝΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
ΖΑΠΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΟΥ ΒΙΚΤΩΡΙΑ
ΔΗΜ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
ΒΑΡΔΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΥΠ. ΟΑΣΘ
ΜΑΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΑΓΡΟΤΗΣ
   

Μεγάλη συγκέντρωση του ΚΚΕ με ομιλητή τον Δημήτρη Κουτσούμπα (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Κυριακή, 17 Μαρτίου 2019





Σε μεγάλη συγκέντρωση στην Καλαμαριά μίλησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας για τις εκλογικές αναμετρήσεις που έρχονται. Από νωρίς είχε γεμίσει το αμφιθέατρο του 4ου - 5ου Λυκείου Βότση και πολλοί ήταν εκείνοι που παρακολούθησαν την ομιλία έξω από την αίθουσα.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμαριάς με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Βικέντιος Αντωνάκης, ενώ στην συγκέντρωση παραβρέθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Σωτήρης Αβραμόπουλος.

Μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε:

«Σήμερα από δω, από την Καλαμαριά, απευθύνουμε κάλεσμα συμπόρευσης στους εργάτες, σε όλους τους ανθρώπους του μόχθου, στα νέα παιδιά, που δίνουν καθημερινά τη μάχη της επιβίωσης με τις οικογένειες τους, στις γειτονιές της Θεσσαλονίκης.

Μπορούμε να κάνουμε την πραγματική διαφορά, με ισχυρό ΚΚΕ παντού, σε όλες τις εκλογικές μάχες.

Ανακοίνωση: Της Λαϊκής Συσπείρωσης Ωραιοκαστρου για την επέκταση των λατομείων στο Μεσαίο.

Σάββατο, 16 Μαρτίου 2019


Η επέκταση των λατομείων στο Μεσαίο, κρυφοί και φανεροί ρόλοι.



Οι ευθύνες για την κατάσταση, που έχει δημιουργηθεί με την επέκταση των λατομείων στο Μεσαίο, βαρύνουν τη δημοτική αρχή και την περιφέρεια καθώς και τις πολιτικές δυνάμεις που εκφράζουν.
             Ο περιφερειάρχης κ. Τζιτζικώστας δεν προέβη σε σχετικό αποχαρακτηρισμό της περιοχής, ενώ είχε όλο το χρόνο και τη νομική δυνατότητα να το πράξει. Η δική μας δημοτική αρχή, δεν τον πίεσε προς αυτή την κατεύθυνση. Επιπλέον και από τους δύο, δεν έγινε αντιληπτή η ανάρτηση στο διαδίκτυο της έγκρισης της αποκεντρωμένης διοίκησης για το λατομικό χώρο, με αποτέλεσμα να χαθεί η δυνατότητα της δικαστικής προσφυγής.  
            Στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, που πραγματοποιήθηκε στο Μεσαίο παραβρέθηκαν εκατοντάδες κάτοικοι και φορείς, ενώ απουσίαζαν εκπρόσωποι της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και της αξιωματικής "αντιπολίτευσης" καθώς και δύο από τους πολλούς υποψήφιους δημάρχους της τελευταίας. Ο εκπρόσωπος δε του ΣΥΡΙΖΑ στο δημοτικό συμβούλιο, προσπάθησε, να χρονοτριβήσει ώστε να καθυστερήσει  η παρουσίαση των θέσεων του Κ.Κ.Ε από τον βουλευτή Σάκη Βαρδαλή.

Πρόσκληση ανοιχτής συγκέντρωσης Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Ωραιοκάστρου

Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2019


Αντιλαϊκή συγχορδία με την «μπαγκέτα» του κεφαλαίου

Κυριακή, 10 Μαρτίου 2019


Με μια «ομοβροντία» από προκλητικές τροπολογίες υπέρ του κεφαλαίου, υποδέχτηκε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τα «χαρμόσυνα» για τους επιχειρηματικούς ομίλους νέα της «εξόδου στις αγορές» τη βδομάδα που πέρασε.

Ετσι κι αλλιώς, η «εμπιστοσύνη των αγορών» για την οποία πανηγυρίζουν κυβέρνηση και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, έχει για υποθήκη τη μόνιμη επίθεση στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα, τη διατήρηση και επέκταση όλου του μνημονιακού οπλοστασίου, μαζί με τις δεσμεύσεις για τα «ματωμένα» υπερπλεονάσματα και τη συνέχιση των αντιλαϊκών «μεταρρυθμίσεων». Αυτό δείχνει και ο νέος γύρος της «μεταμνημονιακής» «αξιολόγησης» που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και σηματοδοτεί νέο κύμα επίθεσης στο λαό, με αιχμή τους εκβιασμούς για τη λαϊκή κατοικία.

Κόβουν «μερίσματα» εκατοντάδων εκατομμυρίων στο κεφάλαιο
 
Στο πλαίσιο αυτό, με μια ακόμα αισχρή τροπολογία που έφερε σε άσχετο νομοσχέδιο, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - με τη θετική ψήφο και της «οπισθοδρομικής» ΝΔ που τους... χωρίζει χάος - προχώρησε στη μείωση φορολογίας και επί των διανεμόμενων κερδών (μερίσματα), στο 10% από φέτος και για τα επόμενα χρόνια (μέχρι νεωτέρας), από 15% πέρυσι. Πρόκειται για μια ακόμα «ρύθμιση» για τους επιχειρηματικούς ομίλους, που εκτός των άλλων επιφέρει νέες απώλειες στον κρατικό προϋπολογισμό ύψους 45 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση, που θα καλυφθούν από «άλλες πηγές», όπως λέγεται στην αιτιολογική έκθεση, δηλαδή από τη φοροληστεία και την αφαίμαξη του λαού. Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη φοροελάφρυνση ξεκινά «μια ώρα αρχύτερα», από το 2019 αντί για το 2020, που αρχικά προβλεπόταν στο «Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο».

ΣΩΤΗΡΗΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ - ΣΩΤΗΡΗΣ ΖΑΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Σάββατο, 9 Μαρτίου 2019

Κοινή δήλωση για την επίσκεψη του πρέσβη των ΗΠΑ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης


Πηγή: Twitter/@USAmbPyatt 
Πηγή: Twitter/@USAmbPyatt

O υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Σωτήρης Αβραμόπουλος και ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σωτήρης Ζαριανόπουλος σε κοινή δήλωσή τους για την επίσκεψη του Αμερικανού πρέσβη στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης σημειώνουν τα εξής:

«"Στρατηγέ μου, ιδού ο στρατός σας", αναφώνησε υπουργός της "Δεξιάς", πριν 60 χρόνια, δείχνοντας Έλληνες στρατιώτες σε Αμερικανό στρατηγό που υποδεχόταν.

"Πρόεδρε, ιδού ο «μεντεσές» σας για τα σχέδιά σας", αναφώνησε ο "αριστερός" Τσίπρας δείχνοντας την Ελλάδα στον κατά δήλωσή του "διαβολικά καλό" ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ Τραμπ. Ο ίδιος τώρα, προεκλογικά, στήνει δήθεν "προοδευτικά" μέτωπα κατά της ακροδεξιάς.

"Κ. πρέσβη των ΗΠΑ, ιδού το λιμάνι σας", έλεγε κατ’ ουσίαν ο κ. Τζιτζικώστας υποδεχόμενος τον Αμερικανό πρέσβη Πάιατ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης που βρώμισε πάλι από ΝΑΤΟικούς δολοφόνους.

Μήνυμα της ΚΕ του ΚΚΕ για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας


Πέμπτη, 7 Μαρτίου 2019



Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η ΚΕ του ΚΚΕ απευθύνει κάλεσμα αγωνιστικής συμπόρευσης στις εργαζόμενες στο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα, στις άνεργες, στις επαγγελματίες, στις αγρότισσες, στις συνταξιούχους, στις νέες μητέρες, στις κοπέλες που βρίσκονται στα σχολεία, στις Σχολές Μαθητείας, στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, στις μετανάστριες. Τις καλεί να συμπορευτούν με το ΚΚΕ που μάχεται για την απελευθέρωση των γυναικών από τα δεσμά των διακρίσεων και της εκμετάλλευσης, που πρωτοστάτησε με αγώνες και θυσίες χιλιάδων ηρωίδων. Τις καλεί να κάνουν ένα αποφασιστικό βήμα μπροστά, μια νέα επιλογή, ακολουθώντας ένα διαφορετικό δρόμο: Το δρόμο της ελπίδας, της πάλης για μια ζωή με σύγχρονα δικαιώματα στην εργασία, στην κοινωνική στήριξη της μητρότητας, της εργατικής - λαϊκής οικογένειας, στο δημιουργικό ελεύθερο χρόνο, με βάση τις δυνατότητες που υπάρχουν στον 21ο αιώνα.

Οι πολλαπλές εκλογικές μάχες είναι ευκαιρία να ενισχυθούν οι προϋποθέσεις, ώστε να γίνει πιο μαζική και δυναμική η αντεπίθεση, με τη συμμετοχή και των γυναικών. Για να μπουν εμπόδια στο νέο γύρο της αντιλαϊκής θύελλας που προετοιμάζεται για τη στήριξη των επιχειρηματικών κολοσσών στη φάση της καπιταλιστικής ανάκαμψης. Η ψήφος στο ΚΚΕ επιστρέφει στο λαό και το κίνημά του, γίνεται δική του δύναμη. Ένα ισχυρό ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες σημαίνει ότι δυναμώνει το ρεύμα των αγωνιστών και αγωνιστριών που δεν συμβιβάζονται με τη ζωή με ελάχιστα δικαιώματα, με ευκαιριακές παροχές, που παλεύουν για ριζικές αλλαγές στην οικονομία και στην κοινωνία.

Τετρασέλιδο φυλλάδιο του ΚΚΕ για τις γυναίκες




Τετρασέλιδο φυλλάδιο διακινεί το ΚΚΕ για τις γυναίκες με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας (Δείτε το παρακάτω σε μορφή PDF).
Μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Εργαζόμενη στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα, άνεργη, συνταξιούχε, φοιτήτρια, νέα μητέρα, μετανάστρια,

Το ΚΚΕ απευθύνεται σε σένα που ασφυκτιάς από μια ζωή γεμάτη υποχρεώσεις, από το σμπαράλιασμα της οικογενειακής, προσωπικής ζωής. Απευθύνεται σε σένα που με την εργασία σου συνέβαλες και συμβάλλεις στη δημιουργία του κοινωνικού πλούτου, στις υπηρεσίες που χρειάζεται όλη η κοινωνία.
Γνωρίζεις το ΚΚΕ, που μάχεται μαζί σου:

  • Στους χώρους εργασίας για τις άδειες μητρότητας και το επίδομα τοκετού, για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων συναδέλφων.
  • Στο Δημοτικό Συμβούλιο για το δικαίωμα όλων των παιδιών στην Προσχολική Αγωγή, στους παιδικούς σταθμούς, χωρίς τροφεία.
  • Στα σχολεία των παιδιών μας για να καλυφθούν τα κενά σε εκπαιδευτικούς, σε κτιριακές υποδομές, σε αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες. Για δωρεάν γεύμα σε όλους τους μαθητές και όχι με δόσεις μόνο σε ορισμένα σχολεία.
  • Στα νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας, στις γειτονιές για την κάλυψη των κενών σε παιδιάτρους, σε γυναικολόγους και άλλες ειδικότητες, σε ιατρικό - μηχανολογικό εξοπλισμό, για δωρεάν προληπτικές - διαγνωστικές εξετάσεις, φάρμακα και εμβολιασμό. Για την αποζημίωση της λογοθεραπείας, της εργοθεραπείας, της φυσικοθεραπείας των παιδιών, των ηλικιωμένων γονιών, για τις υπηρεσίες "Βοήθεια στο σπίτι" και την Ειδική Αγωγή.
  • Στις παιδικές χαρές, στους αθλητικούς χώρους για υποδομές ασφαλείς για τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας, χωρίς λουκέτα και οικονομικές συμμετοχές.
  • Στις σχολές των ΑΕΙ, ΤΕΙ, στις σχολές του ΟΑΕΔ, των Δημοσίων και Ιδιωτικών ΙΕΚ για τη μόρφωση και κάθε πλευρά της ζωής σου.
  • Στο ιατρείο, στο εμπορομάγαζο, στο γραφείο, στο χωράφι, στον καθημερινό Γολγοθά για να ανταποκριθείς στις επαγγελματικές και οικογενειακές υποχρεώσεις

ΚΟΜΕΠ - ΤΕΥΧΟΣ 1/2019



Κυκλοφορεί με τις Αποφάσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για τις τοπικές εκλογές και τις ευρωεκλογές
 
Το σημείωμα της Σύνταξης του νέου τεύχους της ΚΟΜΕΠ

Αυτό το τεύχος της ΚΟΜΕΠ εγκαινιάζει τη νέα μορφή του περιοδικού. Η συνεχής προσπάθειά μας για τη βελτίωση και τον εμπλουτισμό του περιεχομένου του περιοδικού δεν θα μπορούσε παρά να επεκτείνεται και σε ζητήματα που σχετίζονται με τη μορφή του. Οδηγός είναι πάντα η επιδίωξη της αναβάθμισης της αποτελεσματικότητας του θεωρητικού οργάνου της ΚΕ, στην εκπλήρωση του καθήκοντος που έχει επωμιστεί από την εμφάνισή του το 1921, να συμβάλλει στην ιδεολογική πάλη του ΚΚΕ απέναντι στην αστική ιδεολογία, τον αναθεωρητισμό και τον οπορτουνισμό, γενικότερα να συμβάλλει στη δημιουργική ανάπτυξη του μαρξισμού - λενινισμού στις σύγχρονες συνθήκες.
 Σε αυτό το τεύχος της ΚΟΜΕΠ περιλαμβάνονται οι Αποφάσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για τις τοπικές εκλογές και τις ευρωεκλογές που θα λάβουν χώρα το Μάη του 2019. Η αφομοίωσή τους θα συμβάλει στην προσπάθεια να αναδειχθεί το ενιαίο ταξικό πολιτικό κριτήριο της ψήφου που πρέπει να διαπερνά το σύνολο των εκλογικών μαχών.