Κυριακή 20 Αυγούστου 2023

ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΑΣ Πρωτόγνωρο έργο - «ανάσα» για τις λαϊκές οικογένειες στις παιδικές κατασκηνώσεις

  

Περίπου 8.000 παιδιά έχουν απολαύσει δωρεάν σημαντικές δράσεις και παροχές στις καλοκαιρινές περιόδους

 

Ενα πρωτόγνωρο έργο, που δίνει μεγάλη «ανάσα» στις λαϊκές οικογένειες και στα παιδιά τις περιόδους του καλοκαιριού, υλοποιεί η δημοτική αρχή Πάτρας μέσω του Κοινωνικού Οργανισμού της (ΚΟΔΗΠ) και στηριζόμενη αποκλειστικά στις δικές τις δυνάμεις και στο προσωπικό του δήμου, με τη λειτουργία των ημερήσιων παιδικών κατασκηνώσεων από το 2015 μέχρι σήμερα.

Η προσπάθεια στήριξης όλων αυτών των δράσεων που πραγματοποιεί η δημοτική αρχή δεν βρίσκει ανταπόκριση σε ό,τι αφορά την οικονομική ενίσχυση με πόρους και από το κράτος, παρότι έχει καταθέσει σε όλες τις κυβερνήσεις (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) επανειλημμένα αιτήματα και ολοκληρωμένους φακέλους με οικονομοτεχνικά στοιχεία και προϋπολογισμούς. Πρόκειται για άλλη μια τρανή απόδειξη του πώς εννοούν και αυτές τις παροχές οι κυβερνήσεις, αλλά και οι τοπικοί τους εκπρόσωποι, μαζί με διάφορους άλλους παρατρεχάμενους των αστικών κομμάτων, δηλαδή εμπορευματοποιημένες ή στο πλαίσιο της «ανταποδοτικότητας», με τις δημόσιες δομές πλήρως υποβαθμισμένες ή και ανύπαρκτες.

Και αυτό το παράδειγμα από τον δήμο Πάτρας δείχνει ότι οι εργαζόμενοι και ο λαός έχουν να ελπίζουν μόνο από τη σύγκρουση με την πολιτική αυτή που υλοποιούν οι εκλεκτοί των ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ σε όλη την Ελλάδα και η οποία αντιμετωπίζει τις λαϊκές ανάγκες ως εμπόρευμα. Γι' αυτό, είναι ανάγκη να δυναμώσουν παντού οι συνδυασμοί της «Λαϊκής Συσπείρωσης», στήριγμα στον αγώνα του λαού για τα δικαιώματά του.