Σάββατο 13 Απριλίου 2019

Απευθυνόμαστε σε ανθρώπους του μόχθου.



ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΟΥ





           
             Απευθυνόμαστε σε ανθρώπους του μόχθου. Σε όλους αυτούς που γνωρίζουν τους ένοχους για την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα ο τόπος μας και η χώρα.


            Ο δήμος Ωραιοκάστρου, για πολλά χρόνια, συνέβαλε στον περιορισμό των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων, στην υποβάθμιση των περιφερειακών κοινοτήτων.  Συντέλεσε στο να μεταφέρονται σε αυτόν κρατικές αρμοδιότητες, με αποτέλεσμα την υποβάθμιση της Παιδείας, Υγείας, Πρόνοιας και την ενίσχυση της εμπορευματοποίησης. Δεν πρέπει τα προγράμματα διαχείρισης της φτώχειας να κρύψουν τις ευθύνες για την έλλειψη μέτρων αντιπλημμυρικής, αντισεισμικής και περιβαλλοντικής προστασίας.


            Στην πολιτική αυτή συμφωνούν όλοι οι άλλοι συνδυασμοί. Όπως συμφωνούν στην «οικονομική αυτοτέλεια» του δήμου που θα φέρει και άλλα χαράτσια για το λαό, όπως συμφωνούν στη στήριξη της «επιχειρηματικότητας» με τα λεφτά των δημοτών και με τις ιδιωτικοποιήσεις. Η μόνη τους διαφορά είναι οι καρέκλες.

10+ λόγοι για δυνατό ΚΚΕ παντού!



Είναι ώρα κινητοποίησης, μάχης, για την αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ παντού. Είναι ώρα το ελπιδοφόρο για το λαό μας μήνυμα του ΚΚΕ να φτάσει παντού, σε κάθε χώρο δουλειάς και κάθε λαϊκό σπίτι, ώστε ακόμα περισσότεροι να συστρατευτούν με το ΚΚΕ στους καθημερινούς αγώνες, ακόμα περισσότεροι να κάνουν το βήμα και μπροστά στις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις να αναδείξουν το ΚΚΕ όσο γίνεται πιο ισχυρό.

Δυνατό ΝΑΙ στο ΚΚΕ, δυνατό ΟΧΙ στην ΕΕ του κεφαλαίου
Στην κάλπη των επερχόμενων ευρωεκλογών:

1. Γιατί δυνατό ΝΑΙ στο ΚΚΕ, σημαίνει δυνατό ΟΧΙ στην ΕΕ του κεφαλαίου, των κρίσεων, της φτώχειας και των πολέμων. Ενα μεγάλο ΝΑΙ στον αγώνα για την αποδέσμευση από την ΕΕ, για την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου, για την Ελλάδα και την Ευρώπη του σοσιαλισμού, που αποτελεί το πραγματικά προοδευτικό, τη μόνη διέξοδο για τους λαούς όλης της Ευρώπης και τη μόνη στέρεη βάση για να δυναμώνουν η αλληλεγγύη, η φιλία, οι σχέσεις αμοιβαίου οφέλους ανάμεσα στους λαούς.

2. Γιατί το ΚΚΕ αποτελεί εγγύηση για να δυναμώσει η πάλη ενάντια στις αντιλαϊκές κατευθύνσεις, στα μνημόνια διαρκείας, στην αντεργατική πολιτική της ΕΕ που υλοποίησαν και θα συνεχίσουν να υλοποιούν όλες οι κυβερνήσεις και στη χώρα μας, σοσιαλδημοκρατικές και «νεοφιλελεύθερες».