Σάββατο 27 Ιουλίου 2019

Ζωή με ψίχουλα ή αντεπίθεση για τις ανάγκες μας;



Οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης της ΝΔ, σε συνέχεια των τελετών παράδοσης - παραλαβής των υπουργείων από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και της προεκλογικής αντιπαράθεσης μεταξύ τους, ήρθαν να επιβεβαιώσουν ότι δύο είναι οι δρόμοι που ανοίγονται σήμερα στο λαό: Από τη μία ο δρόμος που ήδη βαδίζει και που τον καλούν να συνεχίσει η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και όλα τα αστικά κόμματα.
 
 Ο δρόμος της υποταγής στις θυσίες για την καπιταλιστική κερδοφορία, του συμβιβασμού με τα ψίχουλα που περισσεύουν από το φαγοπότι των μονοπωλιακών ομίλων. Και από την άλλη ο δρόμος της οργάνωσης της πάλης, για να βάλουμε εμπόδια στην αντιλαϊκή επίθεση και να οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας, διεκδικώντας όσα πραγματικά δικαιούμαστε. Ο δρόμος του αγώνα για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες με το λαό στην εξουσία και ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει.
 Οι διάλογοι ανάμεσα στους διαχειριστές της μιζέριας του λαού μας, αλλά και οι σχολιασμοί των αστικών ΜΜΕ για τη δικομματική αντιπαράθεση, τους «ήπιους τόνους» που επικρατούν και τον «πολιτικό πολιτισμό» επιβεβαιώνουν ότι η όποια στάση αναμονής από τους εργαζόμενους θα πληρωθεί πολύ ακριβά. Γιατί απέναντί τους έχουν μονομπλόκ τις δυνάμεις του κεφαλαίου, που δηλώνουν αποφασισμένες να υπερασπιστούν τη στρατηγική του, τσακίζοντας τις λαϊκές ανάγκες.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ


Για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης περί «επιτελικού κράτους»

 


Για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης περί «επιτελικού κράτους», το οποίο κατατέθηκε χτες αργά το βράδυ στη Βουλή και με τη διαδικασία του κατεπείγοντος θα συζητηθεί την ερχόμενη Τρίτη στην Ολομέλεια, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σε σχόλιό του τονίζει: 

«Πίσω απ' τα παραπλανητικά συνθήματα της "αποτελεσματικότητας" και της "αποκομματικοποίησης", η κυβέρνηση της ΝΔ επιδιώκει να διαμορφώσει μια κρατική διοίκηση πιο συγκεντρωτική, πιο αφοσιωμένη στην εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων, πιο ανθεκτική και εχθρική απέναντι στις λαϊκές ανάγκες και διεκδικήσεις, πιο φιλική απέναντι στις κάθε είδους απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου.