Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2023

Ο βρώμικος ρόλος της σοσιαλδημοκρατίας στην κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης. Οχι άλλες αυταπάτες! Με το ΚΚΕ στον αγώνα μπορούμε να νικήσουμε! (VIDEO - ΦΩΤ

 ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ



Τον βρώμικο ρόλο της σοσιαλδημοκρατίας στην κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης, τόσο στο χθες όσο και στο σήμερα, αλλά και την διέξοδο για το λαό που βρίσκεται στην συμπόρευση με το ΚΚΕ ανέδειξε ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος μιλώντας την Τετάρτη 20 του Δεκέμβρη σε μαζική εκδήλωση που διοργάνωσαν στην Θεσσαλονίκη οι Κλαδικές Οργανώσεις της ΟΠ Κεντρικής Μακεδονίας ΚΚΕ.

«Ο βρώμικος ρόλος της σοσιαλδημοκρατίας στην κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης. Οχι άλλες αυταπάτες! Με το ΚΚΕ στον αγώνα μπορούμε να νικήσουμε!», ήταν ο τίτλος της εκδήλωσης. 

Παραβρέθηκαν η Θεανώ Καπέτη, μέλος του ΠΓ και γραμματέας της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, ο Θανάσης Χρηστίδης, μέλος της ΚΕ, καθώς και ο βουλευτής του ΚΚΕ, Λεωνίδας Στολτίδης.

Ο Μ. Παπαδόπουλος στην ομιλία του σημείωσε ότι «η ζωή αποδεικνύει ότι στην πράξη υπάρχουν δυο ουσιαστικές πολιτικές επιλογές: Απ’ τη μια των αστικών κομμάτων που στηρίζουν και προωθούν τη στρατηγική του κεφαλαίου, τις κατευθύνσεις της ΕΕ, τα σχέδια του ΝΑΤΟ. Σ’ αυτή την όχθη βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Αριστερά, το ΜέΡΑ25  μαζί με τη ΝΔ. Απ’ την άλλη βρίσκονται οι δυνάμεις του ΚΚΕ που στηρίζονται στο ανατρεπτικό πρόγραμμά του και παλεύουν για να ανοίξει ο δρόμος της σύγκρουσης με τον πραγματικό αντίπαλο, ο δρόμος της ανατροπής. Παλεύουν για τη μόνη πραγματική διέξοδο, το σοσιαλισμό. Αυτές οι δύο επιλογές δεν παντρεύονται. Δεν υπάρχει ενδιάμεση στρατηγική που να υπηρετεί και τους θύτες και τα θύματα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης. Η δίκαιη καπιταλιστική ανάπτυξη που θα φέρει μια προοδευτική κυβέρνηση υπάρχει μόνο στα παραμύθια. Είναι ρεαλιστική όσο "το στεγνό νερό».