Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023

Γάζα, 60 μέρες μετά

  

 

Εξήντα μέρες συμπληρώθηκαν από όταν ο ισραηλινός στρατός ξεκίνησε το νέο μακελειό σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού, αφήνοντας πίσω του μέχρι σήμερα πάνω από 16.000 νεκρούς, 7.000 νεκρά παιδιά, 40.000 τραυματίες και κοντά 2 εκατομμύρια εκτοπισμένους.

Παρά τον εφησυχασμό που επιχείρησαν να καλλιεργήσουν τις προηγούμενες μέρες τα αστικά επιτελεία με αφορμή την προσωρινή εκεχειρία, το μακελειό έχει μπει σε νέα, ακόμα πιο φονική φάση, με το κράτος - δολοφόνο να σκοτώνει αδιακρίτως γυναικόπαιδα και να επιδίδεται σε νέα εγκλήματα, σε όλο το μήκος και το πλάτος της Γάζας.

Εξήντα μέρες μετά, επιβεβαιώνεται ότι ο πόλεμος στην Παλαιστίνη δεν ξεκίνησε στις 7 Οκτώβρη. Οτι πραγματική αιτία όσων φρικιαστικών συμβαίνουν στη Γάζα είναι η 75χρονη ισραηλινή κατοχή, το καθεστώς απαρτχάιντ, οι εποικισμοί, η βία, οι φυλακίσεις και δολοφονίες χιλιάδων Παλαιστινίων, η γενοκτονία ενός ολόκληρου λαού. Δηλαδή, η πολιτική του κράτους του Ισραήλ, που την πληρώνει ακριβά και ο ισραηλινός λαός.

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ Υιοθέτησε ψήφισμα στήριξης των αυτοαπασχολούμενων και μικρών επαγγελματιών (VIDEO)


 

Μετά από πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», το Δημοτικό Συμβούλιο Ωραιοκάστρου, στην 33η 6/12/2023 τακτική Συνεδρίαση, υιοθέτησε κατά πλειοψηφία ψήφισμα καταδίκης και απόσυρσης του εκτρωματικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης, που εξαπολύει νέα φοροεπιδρομή σε αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες με στόχο την οικονομική εξόντωση και τον αφανισμό τους.

Αναλυτικά στο ψήφισμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σημειώνεται: