Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023

ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ “ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ” (Για το νεο φορολογικό νομοσχέδιο που αποτελεί επίθεση στην πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων) ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΣΤΙΣ 6-12-2023

 



Το Δημοτικό Συμβούλιο Ωραιοκάστρου δηλώνει την αντίθεσή του στο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης που αποτελεί επίθεση στην πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων. Το νομοσχέδιο επιβάλλει οριζόντιο "τεκμαρτό εισόδημα" που θα ξεκινά από τα 10.920 ευρώ για 6 χρόνια δουλειάς και φόρο 1.600 ευρώ, εάν κάποιος δεν απασχολεί προσωπικό. Καθιερώνει τις "τριετίες" για τους επαγγελματίες. Για παράδειγμα, όσοι διατηρούν επιχείρηση 12 χρόνια το τεκμαρτό τους εισόδημα εκτοξεύεται στα 14.200 ευρώ και θα πληρώνουν φόρο 2.300 ευρώ με προσαύξηση ανάλογη του προσωπικού που απασχολούν!

          Την ίδια στιγμή που το λαϊκό εισόδημα διαρκώς συρρικνώνεται με τις τιμές στα τρόφιμα, στην ενέργεια, στα καύσιμα, η κυβέρνηση επιχειρεί να μειώσει το εισόδημα σε ακόμα περισσότερους μικρούς επαγγελματίες του Δήμου μας.

          Η κατάσταση στη περιοχή μας είναι οδυνηρή με πολλά καταστήματα στα πρόθυρα κλεισίματος. Η εικόνα στους εμπορικούς δρόμους του Δήμου μας είναι αποκαρδιωτική.