Τετάρτη 8 Μαΐου 2019

Κουτσούνης Χαράλαμπος, υποψήφιος με την “Λαϊκή Συσπείρωση” Ωραιοκάστρου


 

 Κουτσούνης Χαράλαμπος γεννήθηκε στην Ορεστιάδα Έβρου το 1956. Από το 2000 είναι κάτοικος Ωραιοκάστρου, παντρεμένος με δύο παιδιά.

 

Είναι μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. "Η Ενότητα".

 

Από το 1971 άρχισε να εργάζεται σε τεχνικές εταιρίες και από το 1982 συμμετείχε ενεργά στο συνδικαλιστικό κίνημα σαν μέλος Δ.Σ. επιχειρησιακού σωματείου και μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου Χειριστών Μηχανημάτων Έργων Βορείου Ελλάδος. 

 

Διετέλεσε μέλος των Δ.Σ. Συλλόγων Γονέων του Δημοτικού και του Γυμνασίου του Παλαιοκάστρου και Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 2ου Γ.Ε.Λ. Ωραιοκάστρου.

Παπασιμόπουλος Δημήτρης, υποψήφιος με την “Λαϊκή Συσπείρωση” Ωραιοκάστρου




Παπασιμόπουλος Δημήτρης 34 ετών, απόφοιτος της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας Δράμας. Είναι αγρότης και μόνιμος κάτοικος Λητής, παντρεμένος με δύο παιδιά. Είναι αντιπρόεδρος του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Λαγκαδά. Οργανώθηκε στην ΚΝΕ απ' τα φοιτητικά του χρόνια και είναι μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας από το 2004.

Τρύφων Ντόβας, υποψήφιος με την “Λαϊκή Συσπείρωση” Ωραιοκάστρου



Ο Τρύφων Ντόβας  γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1987. Φοίτησε στο ΑΤΕΙ Σερρών στο τμήμα Πληροφορικής και Επικοινωνίας . Σπούδασε Μουσική Τεχνολογία και κλασική κιθάρα και μπουζούκι. 

 Δραστηριοποιήθηκε στο φοιτητικό κίνημα και κατόπιν στο εργατικό κίνημα.

Κορνηλία Μωυσή, υποψήφια με την “Λαϊκή Συσπείρωση” Ωραιοκάστρου




Η Κορνηλία Μωυσή Γεννήθηκε το 1972 και μεγάλωσε στη Μυτιλήνη. Το 1990 εισήχθηκε στο Τμήμα Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ., απ’ όπου αποφοίτησε το 1996. Την ίδια χρονιά διορίστηκε στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκης και έκτοτε εργάζεται ως μόνιμη δημόσιος υπάλληλος στις διοικητικές υπηρεσίες υγείας του Δημοσίου. Από το 2016 υπηρετεί ως Επιθεωρήτρια της ΥΠΕΔΥΦΚΑ (Ελεγκτικό Σώμα) του ΕΟΠΥΥ. Παράλληλα, το 2013 εισήχθηκε στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ, απ’ όπου αποφοίτησε πρώτη το 2018. Το τελευταίο έτος παρακολουθεί το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών με ειδίκευση στην Πολιτική Ανάλυση. Ζει στο Ωραιόκαστρο από το 2003, είναι παντρεμένη με τον Ηλεκτρολόγο Μηχανικό Κώστα Κορκοτίδη και είναι μητέρα δύο παιδιών.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΗΝ 9η ΤΟΥ ΜΑΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΝΤΑΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΝΙΚΗΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ




             
Στις αρχές Απρίλη 1945, τα σοβιετικά στρατεύματα άρχισαν τη μαζική τους επίθεση κατά του Βερολίνου.            Δύο Ομάδες Στρατιών με 2.500.000 στρατιώτες και 6.000 άρματα μάχης. Μαζί τους μία Πολωνική Στρατιά με 100.000 στρατιώτες. Την πρώτη ημέρα της επίθεσης, 40.000 πυροβόλα έριξαν 1.250.000 οβίδες. Απέναντί τους 1.000.000 Γερμανοί στρατιώτες. Οι ναζί επιστράτευσαν ακόμα και παιδιά 14 ετών. 


Λίγες εβδομάδες μετά, σοβιετικοί στρατιώτες ύψωσαν την κόκκινη σημαία στο κτίριο του Ράϊχσταγκ και στις 30 Απριλίου, ο Χίτλερ αυτοκτόνησε. Δύο ημέρες πριν, ο Μουσολίνι είχε εκτελεστεί από ιταλούς κομμουνιστές. Το βράδυ της 8ης προς 9η του Μάη, το ναζιστικό τέρας παραδόθηκε στους συμμάχους άνευ όρων.


            Η μέρα αυτή ήταν, είναι και θα είναι ημέρα μνήμης και τιμής της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών. Η Νίκη αυτή φέρει τη σφραγίδα των λαών που αντιστάθηκαν. Κυρίως του Εργατικού κράτους της ΕΣΣΔ και του Κόκκινου Στρατού της, με την ηγεσία του Ι. Στάλιν. Τη σφραγίδα των αντάρτικων στη Γιουγκοσλαβία, Ελλάδα,  Γαλλία, Τσεχοσλοβακία κλπ. Τη σφραγίδα της εργατικής τάξης των ΗΠΑ και της Βρετανίας. 

Ο Άγγελος Θεμελής στο ATLAS tv






Το βασικό θέμα είναι οτι μια περιοχή με πενήντα εξήντα χιλιάδες κατοίκους δεν έχει Κέντρο Υγείας αυτό είναι καταθλιπτικό.   

Θα πρέπει να είναι πολύ μεγαλύτερη η συμμετοχή στις   εκλογές για να μπορέσουμε να αποκτήσουμε μέσα στην τοπική διοίκηση άλλους συσχετισμούς και έτσι να διεκδικήσουμε μια άλλη πολιτική κατεύθυνση.