Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ Ντεμέκ αντισυστημισμός από τα βαθύτερα βάθη του συστήματος

  

Eurokinissi

Παχιά λόγια για τους «ολιγάρχες» και την «πλουτοκρατία», για τη διαφθορά και τις μίζες, για τα «καρτέλ» και τις «πολυεθνικές», για το «σύστημα» και τους «μειοδότες». Κραυγές στη Βουλή, εμπόριο αντισυστημισμού και ολίγη από ψεκασμένη συνωμοσιολογία, μαζί με χυδαίο ρατσιστικό λόγο, βγαλμένο από τα βάθη του συστήματος.

Τα παραπάνω συνθέτουν τη γνώριμη εικόνα του Βελόπουλου της Ελληνικής Λύσης, που πλασάρεται ως «αντισυστημική δύναμη», ως το κόμμα που επιθυμεί να εκφράσει στην Ελλάδα το ρεύμα του ευρωσκεπτικισμού. «Λύση» βολική βέβαια για το κεφάλαιο και την εξουσία του αφού δεν αμφισβητεί τη στρατηγική τους.

Ο «αντισυστημικός» του βαθέος συστήματος

Το ποιος είναι όμως ο Βελόπουλος της Ελληνικής Λύσης, σε μεγάλο βαθμό αποκαλύπτεται από την ίδια του την πορεία στον αστερισμό του αστικού πολιτικού συστήματος. Ο φανατικός αντίπαλος των «κομμάτων που χρεοκόπησαν στην Ελλάδα», όπως λέει, δεν έχει αφήσει σχεδόν κανένα από αυτά τα κόμματα στο οποίο να μην έχει θητεύσει:

Ο ίδιος διαφημίζει ότι ξεκίνησε από το ΠΑΣΟΚ, ενώ περισσότερο γνωστός έγινε από τη θητεία του στον εθνικιστικό ΛΑ.Ο.Σ. του Καρατζαφέρη.

Αφού λοιπόν ως βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ., όπως και όλο του το κόμμα, υπερψήφισε το πρώτο μνημόνιο το 2010 που έφερε η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, στη συνέχεια στήριξε και τη συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΛΑ.Ο.Σ. με πρωθυπουργό τον Παπαδήμο, που εφάρμοσε το 1ο μνημόνιο, ανοίγοντας τον δρόμο για το 2ο και τη χρεοκοπία του λαού, για να σωθούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.