Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Όχι στην καύσης απορριμμάτων στο ΤΙΤΑΝ



ΟΧΙ στην ΚΑΥΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ στο ΤΙΤΑΝ
Πορεία διαμαρτυρίας ΣΑΒΒΑΤΟ 30/5/20
Δημαρχείο Π. Μελά ώρα 10:30πμ

Εν μέσω πανδημίας, η τσιμεντοβιομηχανία ΤΙΤΑΝ ΑΕ, η κυβέρνηση μέσω του  Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) και με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ως διαμεσολαβητή ενημέρωσης, προχώρησαν στην προσπάθεια νέας αδειοδότησης καύσης RDF/SRF από τον Όμιλο.

Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή εξέλιξη, καθώς η πραγματοποίηση των σχεδίων για καύση απορριμμάτων θα έρθει να επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την ήδη επιβαρυμένη ατμόσφαιρα της Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Θα φέρει ακόμα πιο κοντά τον καρκίνο στις οικογένειές μας!

Η καύση των RDF/SRF έχει ως αποτέλεσμα την παραγωγή και την εκπομπή στο περιβάλλον οργανικών ενώσεων  μεγάλης τοξικότητας, τις διοξίνες  και τα φουράνια, όπως και άλλων βλαπτικών ρύπων, επιβαρυντικών για την υγεία του ανθρώπου.

Δεν θα ανεχθούμε να γίνουν θάλαμος αερίων οι γειτονιές μας!

ΓΙΑ ΤΟ Γ΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ





           
Τα χρόνια προβλήματα του Γυμνασίου οξύνθηκαν,ιδιαίτερα στις συνθήκες στις οποίες καλείται  να λειτουργήσει. 

          Ανεπαρκείς αίθουσες διδασκαλίας, πολύ μικρότερες από τα προβλεπόμενα τετραγωνικά μέτρα ανά μαθητή. Εργαστήριο πληροφορικής στο υπόγειο, σε συνθήκες ανθυγιεινές. Ασφυξία στα γραφεία καθηγητών και διεύθυνσης. Ελλείψεις εργαστηρίων, γυμναστήριου και αίθουσας εκδηλώσεων. Ελλείψεις στις τουαλέτες, στον εξαερισμό, στον καθαρισμό του σχολείου από μόνιμο προσωπικό. Στην πυρασφάλεια και στις εξόδους κινδύνου. 

          Είναι επιτακτική ανάγκη να δημιουργηθούν κατάλληλοι χώροι διδασκαλίας, προκειμένου να λειτουργήσει το σχολείο.  Να διασφαλιστούν οι όροι διασφάλισης της υγείας μαθητών και καθηγητών. Με ευθύνη της κυβέρνησης και της δημοτικής αρχής, χωρίς το κόστος να μεταφέρεται στις οικογένειες.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ




           

Α. Για την πρόταση του κ. Κυριάκου Ιωσηφίδη, η οποία φέρει ημερομηνία 20/5/2007 (!):

          Σε αυτήν αναφέρεται γενικά ως υπαίτια η Τουρκία,σε αντίθεση με τη δική μας πρόταση που θεωρεί υπαίτια την πολιτική και οικονομική εξουσία της Τουρκίας, με τα εκτελεστικά της όργανα. Αναφέρεται ότι η γενοκτονία έγινε με βάση εθνικές και θρησκευτικές διακρίσεις, χωρίς να εξηγεί γιατί αυτές επιβλήθηκαν τότε, μετά από 5 αιώνες συμβίωσης των εθνοτήτων, πράγμα που κάνει η δική μας πρόταση.

          Κυρίως, η παρωχημένη πρόταση του κ. Ιωσηφίδη, υμνεί την Ευρωπαϊκή Ενωση ως …. «κοιτίδα των πανανθρώπινων αξιών».