Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

«Πρωτομαγιά 2020. Ο ορατός εχθρός είναι ο καπιταλισμός. Δε θα πληρώσει ξανά ο λαός»



«Πρωτομαγιά 2020. Ο ορατός εχθρός είναι ο καπιταλισμός. Δε θα πληρώσει ξανά ο λαός». Με αυτό το σύνθημα το ΠΑΜΕ τιμά «τη φετινή Εργατική Πρωτομαγιά, τους χιλιάδες νεκρούς εργάτες που έπεσαν στην ανειρήνευτη πάλη με τους εκμεταλλευτές μας», υπογραμμίζοντας πως «συνεχίζουμε να μένουμε δυνατοί στον αγώνα ενάντια στην ΕΕ και το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα».

Στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ αναφέρει τα εξής:

«Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, νέες, νέοι, συνταξιούχοι,

Οι Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα, τα Συνδικάτα που συγκροτούμε το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, δυναμώνουμε τη φωνή μας μαζί με τους εργαζόμενους στην Υγεία, στα σούπερ μάρκετ, στις ταχυμεταφορές, στα εργοστάσια και σε όλους τους χώρους δουλειάς. Παραμένουμε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να ληφθούν άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και του λαού.

Μέσα σε αυτές τις σύνθετες και δύσκολες συνθήκες δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η 1η ΜΑΗ είναι μέρα σύμβολο στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Τιμάμε τους νεκρούς της τάξης μας. Τους νεκρούς του Σικάγου, της πρώτης ματοβαμμένης Πρωτομαγιάς στην Ελλάδα το 1924, το Μάη του '36, τους 200 κομμουνιστές της Καισαριανής.