Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022

Ανακοίνωση της (ΕΕΔΥΕ) για τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ουκρανία


Ανακοίνωση για τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ουκρανία


Η “αναγνώριση” από την πλευρά της Ρωσικής Ομοσπονδίας των “Λαϊκών Δημοκρατιών” του Λουγκάνσκ και του Ντονέτσκ φέρνει για τα καλά στην ημερήσια διάταξη το ενδεχόμενο μιας γενικευμένης πολεμικής σύγκρουσης, με τραγικές συνέπειες για τον ουκρανικό, τον ρωσικό και τους άλλους λαούς της περιοχής.

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) καλεί τον ελληνικό λαό σε ετοιμότητα και σε επαγρύπνηση, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία.

Η “αναγνώριση” από την πλευρά της Ρωσικής Ομοσπονδίας των “Λαϊκών Δημοκρατιών” του Λουγκάνσκ και του Ντονέτσκ δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με τις πραγματικές ανάγκες και τα συμφέροντα των λαών της περιοχής. Αντίθετα, ρίχνει νερό στο μύλο των σφοδρών ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών που κλιμακώνονται, ανάμεσα στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ με τη Ρωσία. Φέρνει για τα καλά στην ημερήσια διάταξη το ενδεχόμενο μιας γενικευμένης πολεμικής σύγκρουσης, με τραγικές συνέπειες για τον ουκρανικό, τον ρωσικό και τους άλλους λαούς της περιοχής. Εξυπηρετεί τις επιδιώξεις και τα συμφέροντα της αστικής τάξης και των ιμπεριαλιστικών κρατών της περιοχής.