Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2022

Η “ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ” ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2023 ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

 


Στις 27-12-2022 κατατέθηκαν από τη δημοτική αρχή ο Πρ/σμός, το Τεχνικό Πρόγραμμα και ο Προγραμματισμός Δράσης για το 2023. Για μία ακόμα φορά, καταμεσής των γιορτών, με πρωτοφανείς συνοπτικές διαδικασίες. Με προκαθορισμένο χρόνο συζήτησης 1,5 ώρα για  230 σελίδες! Χωρίς παράταση στους χρόνους ομιλιών, όπως επιτρέπει ο Κανονισμός Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου. Η διαδικασία εξελίχθηκε με την ανοχή όλων των άλλων συνδυασμών, ενώ τρεις από αυτούς ουσιαστικά απουσίαζαν από την κυριότερη συνεδρίαση του έτους!      

          ΄Αλλος ένας Πρ/σμός υπό την καθοδήγηση του Παρατηρητηρίου Οικονομικής “Αυτοτέλειας” των ΟΤΑ. Σύμφωνα με τις υποδείξεις του Υπουργείου Εσωτερικών για “ρεαλιστικό” προϋπολογισμό.

          Στον Προϋπολογισμό, ότι έχει να κάνει με τις ανάγκες των δημοτών είναι καθηλωμένο ή μειωμένο. Τα περισσότερα από τα έργα, είναι και θα παραμείνουν στα χαρτιά, πολλά ακυρώνονται όπως τα στέγαστρα γηπέδων, το κλειστό κολυμβητήριο, το Λύκειο Καλλιθέας, η Ανάπλαση Λατομικών Χώρων, Δίκτυα Ομβρίων. Παραμένουν τα προβλήματα της ύδρευσης και το αίσχος της έλλειψης δίκτυου αποχέτευσης σε πολλές περιοχές.  

          Το Πράσινο στέλνεται στις εργολαβίες (114.000), η συντήρηση οχημάτων αποκλειστικά σε εξωτερικά συνεργεία, μεγάλο μέρος της κοινωνικής δράσης στον εθελοντισμό και στις Μ.Κ.Ο.