Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

Οι προτάσεις του ΚΚΕ είναι για να βγει ο λαός γερός και δυνατός από την κρίση (VIDEO)





Οι προτάσεις του ΚΚΕ είναι για να βγει ο λαός γερός και δυνατός από την κρίση, ενώ τα σχέδια ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ αφορούν το χρόνο και τον τρόπο σφαγής του λαού για τα κέρδη του κεφαλαίου, τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για την ΠΝΠ που εκδόθηκε στις 20 Μάρτη, με τίτλο «Κατεπείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού COVID-19, τη στήριξη της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας και τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της αγοράς και της δημόσιας διοίκησης και άλλες διατάξεις».


Αναφερόμενος στα παζάρια και στις μεγάλες αντιθέσεις μεταξύ των κρατών-μελών που εκδηλώθηκαν στο Eurogroup, σημείωσε ότι κοινός παρανομαστής είναι και αυτή την κρίση να την πληρώσουν οι εργαζόμενοι, οι λαοί της Ευρώπης είτε η δανειοδότηση των επιχειρηματικών ομίλων γίνει μέσω του ESM ή με ευρω-ομόλογο. Έκανε εκτενή αναφορά στα μέτρα που έχει προτείνει το ΚΚΕ για τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, φτωχούς αγρότες, τους ανθρώπους του Πολιτισμού και για τους μαθητές. Ανέφερε ότι πρέπει να παγώσουν ασφαλιστικές εισφορές, χρέη και δόσεις, να ανασταλούν πλειστηριασμοί και κατασχέσεις, να μην κοπεί το ρεύμα και το νερό, να προστατευθούν γεωργοί και κτηνοτρόφοι από την κερδοσκοπία των μεσαζόντων, να δοθούν τάμπλετ στους μαθητές και να αυξηθούν τα ποσά για τον Πολιτισμό.

Χαρακτήρισε ανεξάντλητο αντεργατικό μενού το πακέτο μέτρων που διαμόρφωσαν οι ΠΝΠ και οι σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση άναψε το «πράσινο φως» στην εργοδοσία να κάνει ό,τι θέλει με απλήρωτη εργασία, απολύσεις, μείωση μισθών κατά 50% για έξι μήνες. Επίσης, ζήτησε να ληφθούν τώρα ουσιαστικά μέτρα για πρόσφυγες και μετανάστες για την προστασία από τον κορονοϊό και για άμεση μεταφορά τους στις χώρες προορισμού τους.

902gr