Κυριακή 28 Ιουνίου 2020

«Καύσιμο» για τα κέρδη της «ΤΙΤΑΝ» η υγεία και η ζωή των εργατικών - λαϊκών οικογενειών



Οι 128 Σύλλογοι, Σωματεία και φορείς της περιοχής θα συνεχίσουν τον αγώνα τους ενάντια στην καύση απορριμμάτων στο εργοστάσιο της Ευκαρπίας
 

Από την κινητοποίηση στις 19 Ιούνη
Από την κινητοποίηση στις 19 Ιούνη
Αποφασισμένος να συνεχίσει τον αγώνα ενάντια στους σχεδιασμούς που φέρνουν τον καρκίνο στις γειτονιές του και τις μετατρέπει σε πραγματικούς θαλάμους αερίων, για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, είναι ο λαός της Δυτικής Θεσσαλονίκης, αλλά και όλοι όσοι συσπειρώνονται στην Πρωτοβουλία 128 συλλόγων, σωματείων και φορέων που εναντιώνονται στην καύση απορριμμάτων RDF - SRF στο εργοστάσιο της «ΤΙΤΑΝ» στην Ευκαρπία.
 
Αυτό φανερώνουν οι μεγάλες και μαχητικές κινητοποιήσεις αλλά και οι συμβολικές δράσεις που έγιναν το τελευταίο διάστημα αλλά και εν μέσω καραντίνας, οπότε η κυβέρνηση επέλεξε να προωθήσει το θέμα της αδειοδότησης της καύσης στην «ΤΙΤΑΝ». Το επόμενο διάστημα προγραμματίζονται νέες συσκέψεις των φορέων προκειμένου να καθοριστεί η συνέχιση των δράσεων.

Οι 128 σύλλογοι, σωματεία και φορείς, ανεξάρτητα από διαφορές, πεποιθήσεις και πολιτική τοποθέτηση, απαιτούν από την κυβέρνηση να ανακαλέσει την απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) να δώσει άδεια καύσης απορριμμάτων στην «ΤΙΤΑΝ» και παράλληλα να πάρει μέτρα για την προστασία της υγείας του λαού και του περιβάλλοντος της περιοχής από τις ρυπογόνες βιομηχανίες. Ταυτόχρονα, ορθώνουν ανάστημα στις επιχειρήσεις, που νομίζουν ότι θα εξαγοράσουν τις συνειδήσεις του κόσμου με «δωράκια».