Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2023

Ψηφίζουμε για όλα! Κριτήριο η ζωή και οι ανάγκες των πολλών απέναντι στα κέρδη των λίγων

  

Τρεις μήνες μετά τις βουλευτικές εκλογές, και με την κυβέρνηση να «τρέχει» ήδη την κλιμάκωση της επίθεσης στους εργαζόμενους, το δίλημμα μπροστά στις κάλπες των τοπικών και περιφερειακών εκλογών γίνεται ακόμα πιο καθαρό: Είτε θα δοθεί «πράσινο φως» στο αντιλαϊκό ξεσάλωμα είτε θα δεχθεί ένα σημαντικό πλήγμα αυτή η πολιτική, δίνοντας κουράγιο στον λαό για να οργανώσει καλύτερα τον αγώνα του, αποκτώντας περισσότερα στηρίγματα σε δήμους και Περιφέρειες.

Αλλωστε, ένα «ταμείο» αν κάνει κανείς στο τρίμηνο που μεσολάβησε, βρίσκει δεκάδες λόγους για να τιμωρήσει και με την ψήφο του την κυβέρνηση και την πολιτική που υπηρετεί, μαζί με τα άλλα αστικά κόμματα:

Από τα εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα γης που έγιναν «κρανίου τόπος» το καλοκαίρι, μέχρι τον θεσσαλικό κάμπο που μετατράπηκε σε βαλτότοπο με τις πρώτες βροχές και όπου οι κάτοικοι ακόμα μαζεύουν τα κομμάτια τους, έναν μήνα μετά τις καταστροφές.

Από το «πάμε κι όπου βγει», που πλέον ο λαός το συναντάει σε κάθε του βήμα, μέχρι τα νέα όπλα που δίνονται στην εργοδοσία για το ξεζούμισμα των εργαζομένων.

Από τη βάρβαρη πραγματικότητα που οδηγεί στο να μην ξέρει ο εργαζόμενος αν πρέπει να φυλαχτεί απέναντι σε ασυντήρητες εγκαταστάσεις που σαπίζουν, π.χ. στο στάδιο - σύμβολο του εμπορευματοποιημένου αθλητισμού, μέχρι τις ανύπαρκτες υποδομές που πνίγουν την πιο κεντρική λεωφόρο του μεγαλύτερου αστικού κέντρου της χώρας, των ρεκόρ των τουριστικών αφίξεων.