Κυριακή 7 Απριλίου 2019

ΕΔΥΕΘ Στις 13 Απρίλη η Πορεία Ειρήνης


  Πηγή: Eurokinissi/Motionteam

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην Πορεία Ειρήνης που διοργανώνει το Σάββατο 13 Απρίλη στις 11 π.μ., απευθύνει η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ), στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Ημέρας Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης της ΕΕΔΥΕ.

Η Πορεία Ειρήνης θα ξεκινήσει με συγκέντρωση μπροστά στο ΝΑΤΟικό Στρατηγείο στο 3ο Σώμα Στρατού και θα καταλήξει στην κεντρική πύλη του Λιμανιού.

Στο κάλεσμά της η ΕΔΥΕΘ αναφέρει:

«Η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης καλεί τους εργαζόμενους και τους φορείς του ταξικού εργατικού κινήματος, τους ανέργους, τις γυναίκες, τους νέους και τις οργανώσεις τους, όλο το λαό της πόλης μας σε μαζική συμμετοχή στην Πορεία Ειρήνης, στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Ημέρας Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης, που οργανώνει σε όλη τη χώρα η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη.

Η μαζική λαϊκή κινητοποίηση ακύρωσε την εκδήλωση των φασιστών του «Ιερού Λόχου» (ΦΩΤΟ)


Από την κινητοποίηση στην Καλαμαριά 
Από την κινητοποίηση στην Καλαμαριά

Σε κάθε γειτονιά της Θεσσαλονίκης, οι φασίστες του «Ιερού Λόχου» απομονώθηκαν μετά από τη μαζική λαϊκή κινητοποίηση και το κάλεσμα συνδικάτων και μαζικών φορέων για επαγρύπνηση, προκειμένου να ματαιωθεί η εκδήλωση.

Αρχικά, οι φασίστες είχαν προγραμματίσει την εκδήλωση στο στρατόπεδο Κόδρα του Δήμου Καλαμαριάς. Η άμεση αντίδραση συνδικάτων και μαζικών φορέων, είχε ως αποτέλεσμα οι φασίστες να τα μαζέψουν άρον-άρον από το στρατόπεδο και να μεταφέρουν την εκδήλωση στο κινηματοθέατρο «Άστρον» στη Μενεμένη, αφού ο Λάζαρος Κυρίζογλου, δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης, τους το παραχώρησε!

Μετά από παρέμβαση του υποψηφίου Δήμαρχου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο Αμπελοκήπων - Μενεμένης Γιάννη Νοτάκη, ο Λ. Κυρίζογλου δήλωσε ότι δεν ήξερε(!) τι εστί «Ιερός Λόχος» και ότι αίρει την άδεια παραχώρησης του χώρου στους οργανωτές, καλώντας και την αστυνομία να διαφυλάξει το χώρο.
Η άμεση παρέμβαση και στη Μενεμένη, είχε ως αποτέλεσμα τη ματαίωση της φασιστικής εκδήλωσης, ενώ, το απόγευμα, μαζικοί φορείς και σωματεία της Καλαμαριάς πραγματοποίησαν συγκέντρωση και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, τονίζοντας ότι η απομόνωση των φασιστών είναι υπόθεση των εργαζομένων και του λαϊκού κινήματος.






902gr