Πέμπτη 30 Μαΐου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ


Για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, του Α' γύρου τοπικών εκλογών και τη μάχη του Β' γύρου και τις βουλευτικές εκλογές


Ανακοίνωση εξέδωσε η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, του Α' γύρου των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών και τη μάχη του Β' γύρου και για τις βουλευτικές εκλογές στο τέλος Ιούνη.

Αναλυτικά:

1. Η ΚΕ χαιρετίζει τα χιλιάδες μέλη, τους οπαδούς του Κόμματος και της ΚΝΕ, τους συνεργαζόμενους, τους ψηφοφόρους, που έδωσαν τη μάχη, συστρατεύτηκαν και συνέβαλαν στην ενίσχυση του ΚΚΕ. Ιδιαίτερα θέλουμε να ευχαριστήσουμε όσους έκαναν αυτό το βήμα για πρώτη φορά, τους νέους και τις νέες που έδωσαν την πρώτη τους ψήφο στο Κόμμα μας.

Το ΚΚΕ θα αξιοποιήσει τους εκλεγμένους κομμουνιστές και άλλους αγωνιστές σε δήμους και Περιφέρειες, στην Ευρωβουλή, για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων, για να αποτελέσουν το συνεπές και μαχητικό στήριγμα των εργαζομένων, για ενδυνάμωση του εργατικού - λαϊκού κινήματος στην αντεπίθεσή του απέναντι σε κάθε αντιλαϊκή κυβερνητική και ευρωενωσιακή πολιτική.

Οι ψήφοι του ΚΚΕ θα κατατεθούν από σήμερα κιόλας, σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, στα σχολεία, στις σχολές.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ




Η Λαϊκή Συσπείρωση χαιρετίζει τις δεκάδες συναγωνίστριες και συναγωνιστές τους εκατοντάδες ψηφοφόρους που έδωσαν με πείσμα και ανιδιοτέλεια την εκλογική μάχη, σε εξαιρετικά δύσκολες και αποπροσανατολιστικές συνθήκες. 


Στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο και παρά τη χειρότερη σύνθεσή του, θα εξακολουθήσουμε να υπερασπιζόμαστε τα λαϊκά συμφέροντα να  αποτελούμε το συνεπές στήριγμα των εργαζόμενων απέναντι σε κάθε αντιλαϊκή κυβερνητική και δημοτική πολιτική. 


Η παρουσία της  Λαϊκής Συσπείρωσης στα Τοπικά Συμβούλια της Λητής και του Μελισσοχωρίου θα δυναμώσει αυτόν τον αγώνα.


Στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών, σύμφωνα με τις προγραμματικές μας θέσεις, δεν υποστηρίζουμε κανέναν από τους υποψήφιους δημάρχους, οι οποίοι είναι εκφραστές της ίδιας αντιδραστικής πολιτικής.