Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020

ΧΙΡΟΣΙΜΑ – ΝΑΓΚΑΣΑΚΙ 75 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ – ΕΔΥΕΘ


ΧΙΡΟΣΙΜΑ – ΝΑΓΚΑΣΑΚΙ 75 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ – ΕΔΥΕΘ


Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει την αντιλαϊκή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, τηρώντας κατά γράμμα τις δεσμεύσεις απέναντι στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ. Στα χνάρια των προηγούμενων βαδίζει στο δρόμο της εμπλοκής της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, επεμβάσεις και πολέμους.


ΧΙΡΟΣΙΜΑ – ΝΑΓΚΑΣΑΚΙ 75 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ


ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ,


ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΠΥΡΗΝΙΚΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ


Η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης καλεί σε μαζική   συμμετοχή στην αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση στο Λευκό Πύργο,


Πέμπτη 6 Αυγούστου στις 7 μ.μ. και πορεία στο  Προξενείο των ΗΠΑ

 

Εβδομήντα πέντε χρόνια συμπληρώνονται από το ιμπεριαλιστικό έγκλημα των ΗΠΑ κατά του λαού της Ιαπωνίας, όταν το πυρηνικό μανιτάρι  εξαφάνισε από προσώπου γης εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, στις 6 και 9 Αυγούστου του 1945. Τεράστιες ήταν οι υλικές καταστροφές με ισοπεδωμένες τις δύο πόλεις, τεράστιες όμως και οι συνέπειες στους επιζήσαντες και στο περιβάλλον, που δηλητηριάστηκε για δεκαετίες μετά. Είναι το μεγαλύτερο μαζικό και ταυτόχρονο έγκλημα εξόντωσης ανθρώπων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Πραγματικός στόχος ήταν οι λαοί! Ήταν η Σοβιετική Ένωση, ο πραγματικός νικητής επί του φασισμού, ήταν το ανερχόμενο επαναστατικό και εργατικό κίνημα. H ιμπεριαλιστική προπαγάνδα, ακόμα και σήμερα, προσπαθεί να συγκαλύψει τους πραγματικούς στόχους χρησιμοποιώντας το ψέμα της «στρατιωτικής αναγκαιότητας» των πληγμάτων, ενώ είναι γνωστό ότι πόλεμος είχε ουσιαστικά τελειώσει!