Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΜΑΥΡΟΡΑΧΗ




           
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας χορήγησε στον Φορέα Διαχείρισης «Βεβαίωση Χωροθέτησης» για την κατασκευή με ΣΔΙΤ της ΜΕΑ Δυτικού Τομέα στη Μαυροράχη, κοντά στον υφιστάμενο ΧΥΤΑ.

          Η σχετική βεβαίωση είναι παράνομη γιατί σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία, το έργο ανήκει στην κατηγορία Α1 και απαγορεύεται ρητά να κατασκευαστεί στην προτεινόμενη τοποθεσία, η οποία εμπίπτει στη Γ΄ Ζώνη Προστασίας του Εθνικού Πάρκου Κορώνειας - Βόλβης.

          Σχεδιάζουν ένα έργο τεράστιου μεγέθους που θα «επεξεργάζεται» 300.000 τόνους το έτος, θα δέχεται το 65% των απορριμμάτων της Κεντρικής Μακεδονίας.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΒΑΚ





ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΣΑΣ 25/5/2020 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ «Σ.Β.Α.Κ.»

           
 Κε Δήμαρχε.

            Σύμφωνα με την άποψη της «Λαϊκής Συσπείρωσης», το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας» δεν είναι δυνατό να αποτελεί στις σημερινές συνθήκες και στη βάση των κεντρικά επιλεγμένων τρόπων ανάπτυξης, ένα Στρατηγικό Σχέδιο. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο σε διαφορετικές οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες, όταν θα συνδυασθεί με τις γενικότερες επιλογές μίας ανάπτυξης υπέρ του λαού και όχι μίας κερδοφορίας με οποιοδήποτε τίμημα.

            Συνεπώς, η βιώσιμη ανάπτυξη αποτελεί ένα απατηλό όνειρο και για το δήμο μας. Επιπρόσθετα γιατί, όπως ομολογείται στο σχέδιο, η εκπόνηση του Σ.Β.Α.Κ. πραγματοποιείται σύμφωνα με τις οδηγίες της Ε.Ε.           Η πολιτική της τελευταίας έχει αποκαλυφθεί εδώ και χρόνια ιδιαίτερα στη χώρα μας. Ποιος αλήθεια θα πραγματοποιήσει τους «στρατηγικούς» στόχους και τα αντίστοιχα μέτρα; Είναι αυτό δυνατό για το δήμο μας με την πολιτική που αυτός χρεώνεται να εφαρμόσει από την κεντρική εξουσία και με την οποία πολιτική εσείς συμφωνείται; Με τη διαχείριση των πόρων και τη στόχευση των έργων που κυρίως εξυπηρετούν μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα;