Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024

Η «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ Καταγγέλλει την καταψήφιση του ψηφίσματος ΕΔΥΕΘ για την αποστολή της φρεγάτας στην Ερυθράς Θάλασσας.

 




Στις 22-2-2024 κατατέθηκε από την Επιτροπή για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ) ψήφισμα καταδίκης της αποστολής ελληνικής φρεγάτας στην εμπόλεμη ζώνη της Ερυθράς Θάλασσας. 

          Η Λαϊκή Συσπείρωση Ωραιοκάστρου, στήριξε την πρόταση ψηφίσματος που τελικά ψηφίστηκε μόνο από τον Αγγελο Θεμελή και την Κα ΄Ολγα Εδιρνέλη.  Καταψηφίστηκε από την πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων, με τα σαθρά επιχειρήματα ότι αποτελεί πολιτική άποψη, το περιεχόμενό του δεν τους εκφράζει, ότι είναι ζήτημα εξωτερικής πολιτικής. Τα ίδια περίπου με τα επιχειρήματα καταψήφισης λίγο καιρό πριν, ψηφίσματος ενάντια στη γενοκτονία των Παλαιστινίων.

          Η λογική ότι το Δημοτικό Συμβούλιο   δεν πρέπει να εκφράζει απόψεις ακόμα και όταν μπαίνουν σε κίνδυνο για αλλότρια συμφέροντα νέοι άνθρωποι, όταν η χώρα εμπλέκεται σε επικίνδυνες για το λαό μας αντιπαραθέσεις, με απροσδιόριστο κόστος, η λογική αυτή απλά αποτελεί πιστή εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής.