Τρίτη 2 Απριλίου 2024

ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΔΑΚΕ – ΠΑΣΚΕ – ΕΑΕΚ/ΣΥΡΙΖΑ από κοινού καταψήφισαν την πρόταση για απεργία στις 17 Απρίλη στηρίζοντας την κυβέρνηση της ΝΔ!

 

Οι Ομοσπονδίες και τα σωματεία να προσπεράσουν τις συμβιβασμένες δυνάμεις που πλειοψηφούν στην ΑΔΕΔΥ, τονίζει η «Δημοσιοϋπαλληλική Αγωνιστική Συσπείρωση»

 


«ΔΑΚΕ – ΠΑΣΚΕ – ΕΑΕΚ/ΣΥΡΙΖΑ από κοινού καταψήφισαν την πρόταση για απεργία στις 17 Απρίλη στηρίζοντας την κυβέρνηση της ΝΔ!», στη σημερινή συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, τονίζει σε ανακοίνωσή της η «Δημοσιοϋπαλληλική Αγωνιστική Συσπείρωση» (ΔΑΣ) στην ΑΔΕΔΥ.

Η ΔΑΣ καλεί τις Ομοσπονδίες και τα σωματεία «να προσπεράσουν τις συμβιβασμένες δυνάμεις που πλειοψηφούν στην ΑΔΕΔΥ». «Παίρνουμε αποφάσεις συμμετοχής και οργάνωσης της απεργίας σε όλους τους κλάδους για αυξήσεις στους μισθούς, μέτρα ενάντια στην ακρίβεια, μαζικές προσλήψεις», επισημαίνει η ΔΑΣ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΔΑΣ:

«Στη σημερινή συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, οι συνδικαλιστικές παρατάξεις των ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ από κοινού και σε προσυνεννόηση μεταξύ τους απέρριψαν την αγωνιστική πρόταση των σωματείων που μετέφεραν οι εκλεγμένοι της ΔΑΣ για να υπάρξει ενιαία απεργιακή απάντηση των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης, για συλλογικές συμβάσεις με αυξήσεις στους μισθούς, για να παρθούν μέτρα ενάντια στην ακρίβεια, για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις τραγικά υποστελεχωμένες υπηρεσίες.

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» Παρεμβάσεις για την κοινή υπουργική απόφαση που καθιστά την πυροπροστασία «ατομική ευθύνη»

  

 

Σύμφωνα με πρόσφατο έγγραφο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας προς τους δήμους τίθεται ότι μπαίνει σε εφαρμογή κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Περιβάλλοντος, Εσωτερικών και Πολιτικής Προστασίας (19.5.2023) που αποθεώνοντας το αφήγημα της ατομικής ευθύνης, μεταφέρει στους ιδιοκτήτες σπιτιών που βρίσκονται μέσα ή κοντά σε δάσος και άλση, την ευθύνη της προστασίας των σπιτιών τους σε περίπτωση πυρκαγιάς στο δάσος.

Η συγκεκριμένη ΚΥΑ υποχρεώνει τους ιδιοκτήτες αυτών των σπιτιών, στην έκδοση με δικά τους έξοδα «Εντύπου Αξιολόγησης Επικινδυνότητας και Τεχνικής Έκθεσης αρμόδιου τεχνικού επιστήμονα», καθώς και στη λήψη όλων των μέτρων που προβλέπουν οι διατάξεις όπως «...στην πρόσβαση στο ακίνητο, στη δημιουργία ζωνών προστασίας, στην αποθήκευση υλικών, στον τακτικό καθαρισμό και στην εκπόνηση Σχεδίου Προετοιμασίας Εκκένωσης…».