Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023

Δεν είναι κόστος η πυροπροστασία! - Μέτρα προστασίας της ζωής και των δασών

 

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ


Να εξασφαλιστεί η αναγκαία κρατική χρηματοδότηση και όλο το μόνιμο προσωπικό σε Πυροσβεστική και Δασικές Υπηρεσίες


Πηγή: Associated Press


Ουσιαστικά μέτρα για την επικείμενη αντιπυρική περίοδο όπως η εξασφάλιση της αναγκαίας χρηματοδότησης μέσω του κρατικού προϋπολογισμού για τη διαχείριση και προστασία των δασών σε όλους τους εμπλεκόμενους κρατικούς φορείς για να μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις, καθώς και η στελέχωση των δασικών υπηρεσιών και του Πυροσβεστικού Σώματος με όλο το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό, ζητά με Ερώτησή της σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, προς τους υπουργούς Περιβάλλοντος, Κλιματικής Κρίσης, Οικονομικών και Εσωτερικών.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Βρισκόμαστε λίγο πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου και παραμένουν όλες οι αιτίες και οι αρνητικοί παράγοντες, που τα προηγούμενα χρόνια συνέβαλαν στην εκδήλωση και την εξάπλωση καταστροφικών πυρκαγιών.

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ " ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ " ΣΤΟ Δ.Σ. 23-3-2023.

 



1.  Στην περιοχή του Παλαιοκάστρου, πάνω από το κατάστημα του Χρυσικού και την δεξαμενή – υδραγωγείο, περίοικοι δημότες καθάρισαν τον χώρο και μάζεψαν τα κλαδιά των κομμένων άρρωστων δέντρων. Τα κλαδιά συγκεντρώθηκαν και φτιάχτηκαν φράχτες για τα χώματα. Ακολούθως φύτεψαν πάνω από 400 δενδρύλια, με δικά τους έξοδα. Ωστόσο υπάρχει το πρόβλημα του ποτίσματος, γιατί τα παλιά λάστιχα έχουν σαπίσει. Χρειάζονται καινούργια λάστιχα και συνδέσεις. Υπολογιζόμενο κόστος περί τα 500 ευρώ. Διατίθεται η δημοτική αρχή να προβεί στις αναγκαίες ενέργειες για την προμήθεια των παραπάνω αναγκαίων υλικών;

2.  Στην περιοχή Σούκισα στον Γαλλικό ποταμό, στο δημοτικό διαμέρισμα Πενταλόφου, υπάρχει σκουπιδότοπος – παράνομη χωματερή. Ο τόπος αυτός παλιότερα ήταν αμπέλια και μετά έγινε χώρος ψυχαγωγίας των κατοίκων. Προτίθεται η δημοτική αρχή να καθαρίσει τον τόπο, να βάλει αποτρεπτικές για το πέταγμα των σκουπιδιών πινακίδες και να ελέγχει την εφαρμογή του νόμου περί χωματερών;

ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ "Λ.Σ." ΣΤΟ Δ.Σ. 23-3-2023.

 

ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ



 
 

        Το Δημοτικό Συμβούλιο Ωραιοκάστρου, εκφράζει τη μεγάλη του απογοήτευση για την ακύρωση της ανέγερσης νέου παιδιατρικού νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη. Το νοσοκομείο αυτό είχαμε αιτηθεί να γίνει στο δήμο μας και συγκεκριμένα στο δημοτικό διαμέρισμα της Λητής.

        Η ακύρωση του σχετικού διαγωνισμού δείχνει ότι οι ανάγκες για σύγχρονες υπηρεσίες Υγείας δεν μπορεί να εναποτίθενται σε επιχειρηματίες και στις δωρεές τους, ούτε στα κέρδη των κατασκευαστικών ομίλων.