Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

Ψήφισμα Συλλόγου Διδασκόντων 3ου Γυμνασίου Ωραιοκάστρου για το άνοιγμα των σχολείων









Ψήφισμα Συλλόγου Διδασκόντων 3ου Γυμνασίου Ωραιοκάστρου για το άνοιγμα των σχολείων
          Οι ανακοινώσεις που έκανε το Υπουργείο Παιδείας για τo άνοιγμα των σχολείων εντείνουν τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς τόσο στους μαθητές και τους γονείς όσο και σε εμάς τους εκπαιδευτικούς. Υπάρχουν στο χώρο της εκπαίδευσης χρόνια προβλήματα και πολύ περισσότερο στο δικό μας σχολείο, του οποίου οι κτιριακές υποδομές είναι ανεπαρκέστατες. Σε πείσμα αυτών των προβλημάτων το σχολείο μας βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της εξ αποστάσεως διδασκαλίας τόσο στην σύγχρονη όσο και στην ασύγχρονη μορφή της όλο αυτό το διάστημα που τα σχολεία παρέμειναν κλειστά.
          Αυτό που πρέπει, ωστόσο, να μας απασχολήσει το επόμενο διάστημα είναι πώς θα διασφαλιστούν οι όροι και οι προϋποθέσεις προκειμένου να ανοίξει το σχολείο και αν πραγματικά διασφαλίζεται η υγεία των μαθητών και η δική μας  με ευθύνη των αρμόδιων φορέων, χωρίς να μετακυλίεται το κόστος και η ευθύνη σε γονείς και μαθητές.

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Να σταματήσει τώρα η διαδικασία αδειοδότησης καύσης RDF - SRF από τον όμιλο «ΤΙΤΑΝ»



  Πηγή: Eurokinissi/Motionteam

Σχέδιο ψηφίσματος κατέθεσε στις 14 Μάη η «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης σχετικά με την αδειοδότηση μονάδας καύσης απορριμμάτων στην τσιμεντοβιομηχανία «ΤΙΤΑΝ», ζητώντας να συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίασή του.  

Το σχέδιο ψηφίσματος έχει ως εξής: 

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης εκφράζει την ανησυχία του για την προωθούμενη (εν μέσω πανδημίας) από το αρμόδιο υπουργείο, αδειοδότηση μονάδας καύσης δευτερογενών απορριμμάτων (RDF και SRF) από την τσιμεντοβιομηχανία "ΤΙΤΑΝ". Ενώνει τη φωνή του μ’ αυτή των χιλιάδων κατοίκων, δήμων και δεκάδων συλλογικών φορέων της Δυτικής Θεσσαλονίκης που αντιδρούν και έχουν "σταματήσει" στο παρελθόν ανάλογες προσπάθειες της εταιρείας.