Πέμπτη 3 Μαρτίου 2022

8η ΜΑΡΤΗ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ


Μέρα πάλης ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εμπλοκή



Κοινές συγκεντρώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις οργανώνουν την Τρίτη 8 Μάρτη, Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, συνδικαλιστικές οργανώσεις εργαζομένων, ενώσεις αυτοαπασχολούμενων και άλλοι φορείς.

Στην Αττική η συγκέντρωση θα γίνει στις 6.30 μ.μ. στο Σύνταγμα.

«Εκμετάλλευση, εκβιασμοί και βία, ασπίδα προστασίας η πάλη για χειραφέτηση και γυναικεία ισοτιμία»: Το σύνθημα που έχει προτάξει η ΟΓΕ μπροστά στη φετινή 8η Μάρτη αποτελεί τον βασικό άξονα πάνω στον οποίο σχεδιάζονται κοινές δράσεις και πρωτοβουλίες με επίκεντρο τις ανάγκες των γυναικών στην εργασία, στην υγεία, στην προστασία της μητρότητας, στη μόρφωση.

Στο έδαφος των εξελίξεων στην Ουκρανία, η ΟΓΕ, τα σωματεία και οι φορείς της Αττικής δίνουν στη συγκέντρωση της 8ης Μάρτη χαρακτήρα πάλης ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για την απεμπλοκή της χώρας από τα ευρωατλαντικά σχέδια. «Εντείνουμε την πάλη μας ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στα ευρωατλαντικά σχέδια, καθώς η όξυνση της αντιπαράθεσης των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ με τη Ρωσία στο ουκρανικό μέτωπο προειδοποιεί για τους τεράστιους κινδύνους νέων ιμπεριαλιστικών πολέμων και τις επιπτώσεις που θα έχει για τον λαό αυτή η εμπλοκή», τονίζουν στο ψήφισμα που υιοθέτησαν σε κοινή τους σύσκεψη.