Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024

Για ποια συμφέροντα;

  

 

Θέμα λίγων ημερών - αν όχι ωρών - είναι ο απόπλους της φρεγάτας «Υδρα» για την Ερυθρά Θάλασσα, όπου θα αναλάβει καθήκοντα στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής αποστολής «Ασπίδες» και της αντίστοιχης ευρωατλαντικής.

Η κυβέρνηση, που πρωτοστατεί στη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο και οδηγεί τον λαό σε μεγάλες περιπέτειες, εγκαταλείπει και τα τελευταία προσχήματα για τη συμμετοχή σ' αυτήν την πολεμική αποστολή. Λίγο πριν η «Υδρα» λύσει κάβους για το στόμα του λύκου, γίνεται πιο ωμή, πιο κυνική για τους πραγματικούς σκοπούς της πολεμικής εμπλοκής.

Χαρακτηριστικά είναι όσα έλεγε χτες ο υπουργός Αμυνας. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, είπε ότι τη συγκεκριμένη αποστολή, ακόμα κι αν δεν την είχε αποφασίσει η ΕΕ, θα έπρεπε να την προτείνει η χώρα μας, επειδή στην Ερυθρά Θάλασσα και στο Σουέζ διακυβεύονται ζωτικά συμφέροντα της ελληνικής αστικής τάξης.

Και ποια είναι αυτά; Οπως εξήγησε, μεγάλο μέρος του εμπορίου από θαλάσσης γίνεται από ελληνόκτητα πλοία, που στοχοποιούνται ολοένα και περισσότερο από τους Χούθι της Υεμένης, αφού η χώρα μας είναι από εκείνες που στηρίζουν αναφανδόν τον σφαγιασμό των Παλαιστινίων από το Ισραήλ.