Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ “ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ” ΣΤΗΝ 5η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΛΟΓΟΔΟΣΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

 



          Η σημερινή κατάσταση των σχολείων, από την έναρξη του σχολικού έτους, λόγω της διαχρονικής υποχρηματοδότησης από το Κράτος  και εν όψει του χειμώνα, είναι πολύ σοβαρή.

          Με σειρά νομοθετικών ρυθμίσεων που αποδέχθηκε αδιαμαρτύρητα η δημοτική αρχή, η πολιτεία διαρκώς αποτινάσει από αυτήν τις ευθύνες για την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων. Μεταθέτει νέα οικονομικά βάρη στους εργαζόμενους τόσο σαν δημότες όσο και σαν γονείς. Στο όνομα της “αποκέντρωσης” και της “αυτόνομης σχολικής μονάδας”, οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, επέβαλαν μείωση των κρατικών παροχών και περισσότερα βάρη στις οικογένειες, περισσότερο έλεγχο από τις επιχειρήσεις και στο ζήτημα της λειτουργίας των σχολείων.

          Η κατάργηση των Σχολικών Επιτροπών στο δήμο μας, επέφερε την επιστροφή των χρημάτων που είχαν στα ταμεία τους και την μεταφορά της ευθύνης για τη διαχείρηση των χρημάτων στο δήμο. Οι χορηγήσεις για τις σχολικές ανάγκες θα γίνονται από εδώ και στο εξής καθυστερημένα και με το σταγονόμετρο, χωρίς καμία κοινωνική παρέμβαση και συμμετοχή. Στόχος της κεντρικής και της τοπικής διοίκησης είναι να εξαναγκαστούν τα σχολεία να αναζητήσουν χορηγούς, προκειμένου να λειτουργήσουν στοιχειωδώς. Στην κατεύθυνση της εμπορευματοποίησης και κατηγοριοποίησης των σχολείων σε α΄,β΄,γ΄ κλπ κατηγορίες.