Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023

«Η νεολαία του δήμου μας είναι η άμεση προτεραιότητα για εμάς»

 

Του Αλεξόπουλου Παναγιώτη*  

 


Είναι μία φράση που όλοι οι νέοι του Δήμου Ωραιοκάστρου ακούμε τον τελευταίο καιρό, αποκλειστικά προεκλογικά, από όλους εκείνους τους υποψήφιους δημάρχους που απέδειξαν, είτε με τη στάση τους στη διοίκηση, είτε με τη στάση τους στην «αντιπολίτευση», είτε με την παντελή απουσία τους, ότι η πραγματικότητα απέχει παρα σάγκας.

Οι γενικότητες περί δημιουργίας «Στεκιών νεολαίας» και μέτρων για την ομαδικότητα και την ψυχαγωγία των νέων, η απασχόλησή τους με τις ανησυχίες των νέων μόνο όταν σημειώνονται επεισόδια εγκληματικότητας στο Ωραιόκαστρο, όπως επίσης και οι προσπάθειες για στήριξη των νέων μέσω της τόνωσης των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων και χρηματοδότησης νεοφυών επιχειρήσεων, δείχνουν τόσο την επαφή, όσο και την επίγνωση των πραγματικών προβλημάτων και ανησυχιών της νεολαίας που έχουν οι υποψήφιοι που πάνε χέρι χέρι με το σύστημα της εκμετάλλευσης και τα κόμματά του.

Ας μας απαντήσουν λοιπόν όλοι αυτοί που προεκλογικά ευαισθητοποιήθηκαν, που ήταν και τι έκαναν όλα αυτά τα χρόνια που:

·        Οι μαθητές του Δήμου μας φοιτούν σε σχολεία απαρχαιωμένα, με ακατάλληλες υποδομές, με μαθήματα να γίνονται ακόμα και σε container. Σχολεία υποβαθμισμένα, τόσο από υλικοτεχνικό εξοπλισμό, όσο και από το αναγκαίο και επαρκές καθηγητικό προσωπικό, με αποτέλεσμα να μην διεξάγονται βασικά μαθήματα κατά την περσινή χρονιά.

·        Οι σπουδαστές της ΕΠΑΣ και του ΟΑΕΔ αντιμετωπίζουν μία παρόμοια κατάσταση κάνοντας μάθημα σε κτήρια που βρίσκονται σε τραγική κατάσταση και είναι άγνωστο πόσο καιρό έχουν να δεχτούν τους κατάλληλους ελέγχους ομαλής λειτουργίας.

·        Οι νέοι της περιοχής μας έχουν ελάχιστη έως καθόλου πρόσβαση σε δημόσιο αποκλειστικά δωρεάν πολιτισμό και αθλητισμό, με τις αντίστοιχες εγκαταστάσεις, που μπορεί να υπάρχουν, αλλά να είναι εγκαταλελειμμένες, ή κάποιος να χρειάζεται να ανήκει σε αθλητικό σύλλογο προκειμένου να έχει πρόσβαση σε αυτές (με όλες τις οικονομικές επιβαρύνσεις που αυτό συνεπάγεται για  τη λαϊκή οικογένεια).

·        Οι νέοι της περιοχής μας και ιδιαίτερα οι μαθητές και οι εργαζόμενοι, αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα στις μετακινήσεις τους με την αστική συγκοινωνία. Ποιος δεν γνωρίζει πια ότι οι μαθητές το πρωί και το μεσημέρι στοιβάζονται «σαν σαρδέλες» στα λεωφορεία προκειμένου να είναι στην ώρα τους στο σχολείο, με πολλούς να καθυστερούν. Την ίδια ακριβώς κατάσταση αντιμετωπίζουμε όσοι είμαστε εργαζόμενοι εντός ή εκτός του Δήμου μας, ιδιαίτερα τα πρωινά.

·        Το φαινόμενο της εγκληματικότητας των νέων είναι σε ραγδαία άνοδο στην περιοχή μας, φαινόμενο στο οποίο συμβάλει τόσο το μείζον ζήτημα της διακίνησης ναρκωτικών στις περιοχές μας, όσο και η εκτεταμένη δράση φασιστικών εγκληματικών στοιχείων, φαινόμενα μπροστά στα οποία οι νυν και επίδοξοι «σωτήρες» του τόπου έχουν κάνει τα στραβά μάτια όλα τα προηγούμενα χρόνια έως και σήμερα. Φαινόμενα για τα οποία η απάντησή τους είναι «περισσότερη αστυνομία και καταστολή» στο Δήμο μας.

Η Λαϊκή Συσπείρωση όλα αυτά τα χρόνια, ακόμα και από τη θέση της αντιπολίτευσης, δεν κρύφτηκε, δεν εξαφανίστηκε, δεν έκλεισε τα μάτια σε όλα αυτά. Γιατί, σε αντίθεση με όσους υπηρετούν τις πολιτικές των κυβερνήσεων και των τοπικών παραγόντων τους που τους επιβάλλουν να κάνουν τα «στραβά μάτια», οι υποψήφιοί μας μπήκαν μπροστά στα προβλήματα όλο το προηγούμενο διάστημα.

Γιατί, η διαφορά μας είναι ότι, στα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης βρίσκονται μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, αγωνιστές συνδικαλιστές, προοδευτικοί άνθρωποι που αγωνίζονται για το δίκιο και το σύγχρονο.

Όλοι όσοι δεν κρύβουμε ποιοι είμαστε και για τι παλεύουμε, εμείς που όλα τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και την επόμενη των εκλογών θα συνεχίσουμε να είμαστε στα σχολεία, στις σχολές, στις γειτονιές, στους χώρους δουλειάς και να διεκδικούμε.

Όλοι όσοι δεν θα ξαναεμφανιστούμε έπειτα από 5 χρόνια να ζητήσουμε να μας στηρίξετε ενώ απουσιάζαμε.

Γι’ αυτό και ο μοναδικός δημοτικός μας σύμβουλος την προηγούμενη 5ετία στο δημοτικό συμβούλιο Ωραιοκάστρου, ήταν ο μόνος που ανέδειξε και έφερε προς ψήφιση πολλά από αυτά τα ζητήματα που απασχολούν τόσο την νεολαία του Ωραιοκάστρου, όσο και των γύρω περιοχών.

Γι΄αυτό και τώρα στις εκλογές στις 8 Οκτώβρη πρέπει να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε να εκλέξει η Λαϊκή Συσπείρωση περισσότερους αγωνιστές Δημοτικούς Συμβούλους, αυτούς που θα φέρνουν στα Δημοτικά και Τοπικά συμβούλια του Δήμου μας τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η νεολαία σήμερα, αυτούς που οι θέσεις τους έρχονται, όχι από το ελάχιστο και το «ρεαλιστικό», αλλά από το πραγματικά σύγχρονο και αναγκαίο!

Γιατί η Λαϊκή Συσπείρωση έχει συγκεκριμένες θέσεις και παλεύει για:

·        Σχολεία και παιδεία που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των μαθητών, χωρίς οι γονείς να βάζουν το χέρι συνέχεια στην τσέπη.

·        Μέτρα Αντισεισμικής θωράκισης και προστασίας των Δημόσιων κτηρίων, των σχολείων μας και όλων των εκπαιδευτικών υποδομών.

·        Άμεση βελτίωση  της απαράδεκτης κατάσταση αστικές συγκοινωνίες και ενδοδημοτική συγκοινωνία.

·        Δημόσιες, δωρεάν αθλητικές και πολιτιστικές υποδομές με καθολική πρόσβαση της νεολαίας σε αυτές. Έτσι θα μπορέσει να δοθεί πραγματική διέξοδος στη νεολαία, πραγματική απάντηση στα φαινόμενα ναρκωτικών και βίας που μαστίζουν.

Σήμερα οι νέοι έχουν ανάγκη έναν Δήμαρχο και μία Δημοτική Αρχή που θα είναι πραγματικά στο πλάι τους!

Ø Θα αφουγκράζεται πραγματικά τα προβλήματά των μαθητών! Θα έχει απευθείας επικοινωνία με τα πραγματικά  όργανα των μαθητών, τα 5μελή και τα 15μελή, τα μοναδικά δημοκρατικά εκλεγμένα μαθητικά συμβούλια.

Ø Θα αφουγκράζεται πραγματικά τα προβλήματά των νέων σπουδαστών και εργαζομένων! Θα έχει απευθείας επικοινωνία με τα πραγματικά όργανά τους, τους συλλόγους σπουδαστών, τα σωματεία και τα συνδικάτα των εργαζομένων, τα μοναδικά δημοκρατικά εκλεγμένα όργανά τους.

Ø Θα παλεύει μαζί τους για τις διεκδικήσεις τους. Δεν θα φοβάται να σταθεί απέναντι σε τοπικούς ή κυβερνητικούς παράγοντες και στην πολιτική που υπηρετούν, που μαζί με τους νέους του τόπου μας θα διεκδικούν τη ζωή που μας αξίζει!

«Η νεολαία του δήμου μας είναι η άμεση προτεραιότητα για εμάς»

Γι’ αυτό την καλούμε, ανεξαρτήτως των πολιτικών επιλογών που έκανε στο παρελθόν, ανεξαρτήτως τι ψήφισε στις προηγούμενες εκλογές, να αναλογιστεί πόσο μπορεί να την εξυπηρετήσουν πραγματικά οι οικογενειακοί, φιλικοί και πάσης φύσεως δεσμοί που έχει με υποψηφίους των άλλων συνδυασμών!

Την καλούμε να ενισχύσει τη Λαϊκή Συσπείρωση και το ψηφοδέλτιο των πραγματικών αγωνιστών που θα είναι εδώ, πλάι τους και την επόμενη μέρα.

Την καλούμε να σταθεί δίπλα μας σε όλες τις διεκδικήσεις και τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας!

8 Οκτώβρη Κόκκινα Γαρύφαλλα Παντού!

 

*Ο Αλεξόπουλος Παναγιώτης :

Είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την «Λαϊκή Συσπείρωση Ωραιοκάστρου»