Τρίτη 9 Ιουνίου 2020

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΣΠΙΤΩΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ





            Η κυβέρνηση της ΝΔ πετάει στους δρόμους χιλιάδες πρόσφυγες, ακόμα και μικρά παιδιά, διώχνοντάς τους από τις δομές φιλοξενίας. Πρόκειται για ανθρώπους που έχουν λάβει θετική απόφαση ασύλου.

          Συγκεκριμένα, φεύγουν σταδιακά οι 11.237 πρόσφυγες από τα διαμερίσματα του προγράμματος «Εστία», τα Κέντρα Υποδοχής, τις δομές της ηπειρωτικής χώρας και τις θέσεις σε ξενοδοχεία του προγράμματος «Filoxenia». Θα ακολουθήσουν άλλες 9.000!

          Με δεδομένα ότι διακόπτεται η χρηματική βοήθεια και δεν εφαρμόζονται προγράμματα πρόσβασης στην αγορά εργασίας, για κοινωνική ένταξη και εγγραφή στα προγράμματα Πρόνοιας, τα αποτελέσματα θα είναι τραγικά. Χιλιάδες άνθρωποι αποκλείονται από το πρόγραμμα στέγασης και το μηνιαίο ποσό των 90 ευρώ. Οικογένειες με παιδιά θα βρεθούν εκτός δομών, μονογονεϊκές οικογένειες, άνθρωποι που έζησαν τη βία, χωρίς κανένα μέτρο προστασίας τους ενώ παραμένουν οι κίνδυνοι από την πανδημία και - υποτίθεται - τα μέτρα φυσικής απόστασης και υγιεινής. Ακόμα, δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας. Εκτίθενται σε εκτεταμένους κινδύνους κοινωνικής περιθωριοποίησης.