Κυριακή 23 Ιουνίου 2024

Με το ΚΚΕ για την πραγματική διέξοδο, τον δρόμο που συμφέρει τον λαό


Με τις εξελίξεις και τις πολιτικές διεργασίες που πυροδότησε το αποτέλεσμα των πρόσφατων ευρωεκλογών να είναι σε πλήρη εξέλιξη σε Ελλάδα και Ευρώπη, και οι οποίες προμηνύουν τα ακόμα χειρότερα για τους λαούς, η επόμενη μέρα έχει ένα ελπιδοφόρο στοιχείο στη χώρα μας: Το αυξημένο ποσοστό που πήρε το ΚΚΕ σε μία ακόμα εκλογική μάχη, το οποίο «πιστοποιεί» τις προϋποθέσεις για να σταθεροποιηθεί και να δυναμώσει όσο γίνεται σήμερα το ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής.

* * *

Τώρα, σ' αυτές τις συνθήκες, διαμορφώνεται η εξής πραγματικότητα, που αποτυπώνει δυσκολίες αλλά και δυνατότητες:

Από τη μια, η κυβέρνηση της ΝΔ διαβάζει «ανάποδα» το αποτέλεσμα, αφού παρά την εκλογική της αποδυνάμωση προχωράει πιο αποφασιστικά το αντιλαϊκό της έργο. Και επιβεβαιώνει ότι η πολιτική των κυβερνήσεων δεν παίρνει ...«εντολές» από τον λαό αλλά από τη στρατηγική της κερδοφορίας του κεφαλαίου, η οποία παραμένει ακλόνητη.

Και, από την άλλη, το έδαφος είναι πιο ευνοϊκό για να βρεθεί στο επίκεντρο της συζήτησης, της καθημερινής δράσης και της διαπάλης μέσα στον λαό η διέξοδος που προτείνει το ΚΚΕ. Να εδραιώνεται σε περισσότερες δυνάμεις ότι το πραγματικό δίλημμα σήμερα είναι «`Η τα κέρδη τους ή οι ζωές μας».