Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

Ν/ΣΧ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ Με 19.000 ευρώ τον χρόνο...θα γίνεσαι γιατρός, χωρίς κόπο και θυσίες (VIDEO)

  

 
 

Την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια εξέφρασαν η εκπρόσωπος των διοικητικών υπαλλήλων στα Πανεπιστήμια και ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής Αθηνών, μιλώντας στην Επιτροπή της Βουλής που εξετάζει το νομοσχέδιο και σήμερα συνεχίζει τις εργασίες της με την ακρόαση εξωκοινοβουλευτικών φορέων. 

«Κάνετε την αδικία νόμο», σημείωσε ο Αλέξανδρος Θεολόγου, αντιπρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου Ιατρικής Αθηνών, μιλώντας σήμερα στην Επιτροπή της Βουλής για το νομοσχέδιο σχετικά με τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, στο πλαίσιο της ακρόασης εξωκοινοβουλευτικών φορέων. 

Κατηγόρησε την κυβέρνηση που δεν ακούει τους φοιτητές, τους μαθητές, τους γονείς κι εκπαιδευτικούς, που βρίσκονται στον δρόμο του αγώνα εδώ και εβδομάδες. Το 70% των φοιτητών έχει καταδικάσει το νομοσχέδιο, όπως και οι Ομοσπονδίες των καθηγητών και των διοικητικών υπαλλήλων, σημείωσε, τονίζοντας πως «όλος ο λαός είναι στο πλευρό μας». 

Κάλεσε την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο, ενώ εξηγώντας την αδικία που επιφέρει, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Εμείς οι εκατοντάδες φοιτητές της Ιατρικής που συγκεντρώσαμε 19.000 μόρια για να μπούμε στη σχολή, μετά από κόπους, θυσίες και έξοδα των οικογενειών μας, τώρα βλέπουμε πως θα μπορεί να γίνει γιατρός όποιος έχει να πληρώσει 19.000 ευρώ τον χρόνο στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια».