Τρίτη 19 Μαΐου 2020

ΨΗΦΙΣΜΑ Της Λαϊκής Συσπείρωσης


ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ
 


          Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ωραιοκάστρου δηλώνει, για μία ακόμα φορά τη συμμετοχή του στον αγώνα για τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων, στο πλευρό των ποντιακών οργανώσεων.

          Οφείλουμε, τόσο στα θύματα της γενοκτονίας όσο και στις μέλλουσες γενιές να σταθούμε στα γεγονότα του βίαιου ξεριζωμού των Ελλήνων του Πόντου και άλλων μειονοτήτων.

          Είναι γνωστό ότι η πορεία της συγκρότησης του έθνους - κράτους της τουρκικής αστικής τάξης συνοδεύτηκε από τις διώξεις των μειονοτήτων, από το κόμμα των νεότουρκων. Τα πλήγματα δεν ήταν ίδια σε όλους, αφού ο φτωχός λαός ήταν αυτός που υπέστη τις μεγαλύτερες συνέπειες. Δεν είχαν απέναντί τους γενικά και αόριστα τους Τούρκους, αλλά την αστική τάξη της Τουρκίας που ήθελε να βγάλει από τη μέση το ελληνικό κεφάλαιο. Από την άλλη, η αστική τάξη της Ελλάδας, εγκατέλειψε τους Ελληνες του Πόντου. Τους φέρθηκε με το χειρότερο τρόπο και όταν διωγμένοι ήρθαν στην Ελλάδα, χρησιμοποιώντας εναντίον τους τα ακραία πολιτικά της στοιχεία και την κρατική καταστολή των αγώνων τους για κοινωνική δικαιοσύνη.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΝΕΟΥ ΛΑΤΟΜΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ.




Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗ ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ Η ΜΗ ΤΟΥ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΜΑΡΑΣ ΔΡΥΜΟΥ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΔΑΝΕΙΟΘΑΛΑΜΟΥ
           

Η «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΨΗΦΙΖΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΛΟΓΟΥΣ:

       
   Πρώτον: Στην Απόφαση 198/22-12-15 της Μητροπολιτικής Επιτροπής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΚΜ) αναφέρεται ως 15ο Θέμα η «Γνωμοδότηση …. ως προς την περιβαλλοντική αδειοδότησηλατομείου - δανειοθαλάμου στη θέση Καμάρα Μυγδονίας του Δήμου Ωραιοκάστρου.». 

          Ο τότε αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών του δήμου μας, ο κ. Καραστερίου Ευάγγελος δήλωσε στην Επιτροπή: «Η έκταση …. είναι δημοτική και το Δημοτικό Συμβούλιο δεν συμφώνησε με την παραχώρησή της για τη χρήση αυτή.»

          Αντί να σταματήσει κάθε παραπέρα ενέργεια … το θέμα αναβλήθηκε για να πάρει νέα απόφαση ο Δήμος Ωραιοκάστρου.