Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020

Θέσεις της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ στο Δημοτικό Συμβούλιο 18-3-2020 - έγινε δια περιφοράς (τηλεφωνικά) 4



Τοποθετήσεις της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ στα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου στις 18-3-2020.
            

Στο Εκτός Ημερήσιας Διάταξης θέμα, η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ υπερψηφίζει γιατί αφορά την αποδοχή χρηματοδότησης 40.000 ευρώ για την αντιμετώπιση του κορονοϊού στο δήμο μας. Με την παρατήρηση ότι πρόκειται για εξαιρετικά μικρό ποσό και θα πρέπει να διεκδικήσουμε περισσότερα.

          Στο 1ο Θέμα για έργα στο Μεσαίο (Αύλειος χώρος Πνευματικού Κέντρου και Πλατείας - 151.000 ευρώ), για τη συντήρηση πεζοδρομίων και οδών σε μη κατονομαζόμενες περιοχές του δήμου, δυστυχώς μόνο 74.000 και τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων στην οδό Κομνηνών, η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ψηφίζει ΝΑΙ.

          Στο 2ο θέμα για την 2η Αναμόρφωση του Προϋπολογισμού, για τους λόγους ότι α) από θέσεις πολιτικής αρχών και πρακτικής οικονομικής ανάλυσης, μέχρι τώρα έχουμε καταψηφίσει όλους τους Προϋπολογισμούς του δήμου της τελευταίας δεκαετίας γιατί φέρουν βασικά αντιλαϊκά χαρακτηριστικά, β) η συγκεκριμένη αναμόρφωση αναφέρεται σε πολλούς λογαριασμούς και με ποσά αρκετά μεγάλα, χωρίς υπάρχει η κάθε φορά πολιτική αιτιολόγηση των μεταβολών. Γιατί λ.χ. να δοθούν 270.000 ευρώ στα πλαίσια του έργου Open Mall στον Εμπορικό Σύλλογο. Γιατί χρειαζόμαστε ευρωπαϊκό ασύρματο δίκτυο κλπ. Ποιές είναι οι καθαρές Λογιστικές τακτοποιήσεις; ΄Αρα εδώ δηλώνουμε ΠΑΡΩΝ.

Θέσεις της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ στο Δημοτικό Συμβούλιο 18-3-2020 - έγινε δια περιφοράς (τηλεφωνικά) 3



ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΠΡΟΣ
ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ




θΕΜΑ:  Εκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για το πρόβλημα της καθυστέρησης καταβολής των αποδοχών των συμβασιούχων του Δήμου στις Δημοτικές Επιχειρήσεις και στις Δημοτικές Υπηρεσίες.
                 
          Επειδή η παραπάνω καθυστέρηση υπερβαίνει ήδη τους δύο μήνες και μάλιστα στο διάστημα του χειμώνα, επειδή η καθυστέρηση αυτή έχει συμβεί επανειλλημμένα, η "Λαϊκή Συσπείρωση" σας καλεί να συγκαλέσετε προς οριστική επίλυση του προβλήματος, έκτακτο συμβούλιο ή να προταχθεί το Θέμα στα Εκτός Ημερήσιας Διάταξης θέματα εφόσον συγκλιθεί τακτικό δημοτικό συμβούλιο εντός τριών ημερών.

          Στο συμβούλιο, είτε έκτακτο είτε τακτικό να καλεσθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, ο σύλλογος και οι επιτροπές των εργαζόμενων, οι υπεύθυνοι οικονομικών του δήμου και των δημοτικών επιχειρήσεων, οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων.

Θέσεις της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ στο Δημοτικό Συμβούλιο 18-3-2020 - έγινε δια περιφοράς (τηλεφωνικά) 2



ΑΜΕΣΗ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ


           
Σε συνέχεια προηγούμενης πριν από αρκετές ημέρες παρέμβασή μας, υπενθυμίζουμε στη δημοτική αρχή ότι:

          Δεν πρέπει να υπάρξει καμία έλλειψη μέτρων προστασίας των εργαζόμενων όπως τα αναλώσιμα καθημερινής χρήσης (αντισηπτικά, γάντια, μάσκες) αλλά και στολές, δεν δικαιολογείται. Να παρθούν όλα τα μέτρα για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες βασικών καθαριστικών και απολυμαντικών υλικών. Βασικά υλικά για τις ανάγκες καθαριότητας και υγιεινής όπως χαρτί υγείας, απορροφητικό χαρτί για σκούπισμα χεριών και επίπεδων επιφανειών, χλωρίνη, οινόπνευμα κλπ. Χωρίς καμί συναίνεση στην αισχροκέρδεια, αντίθετα με καταπολέμησή της από τις δημοτικές αρχές.

Θέσεις της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ στο Δημοτικό Συμβούλιο 18-3-2020 - έγινε δια περιφοράς (τηλεφωνικά)




Σχετικά με τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου ηλεκτρονικά και με ψήφο εκ περιφοράς.
           
Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ απευθυνόμενη στον Δήμαρχο, την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και στους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους του δήμου μας, τους καλεί να συμφωνήσουν ώστε να μην παρθούν αποφάσεις με τέτοιους τρόπους για σοβαρά ζητήματα όπως αυτά που αφορούν τη Διαχείριση των Απορριμμάτων, παραχωρήσεων δημοτικών δικαιωμάτων, δυσμενούς μεταβολής εργασιακών σχέσεων, σημαντικών κοινωνικών θεμάτων κλπ.

          Δηλώνουμε ότι τέτοια σοβαρά θέματα πρέπει να περιμένουν ώστε να συζητηθούν σε ανοιχτές συνεδριάσεις για όλους τουν ενδιαφερόμενους και με τη δια ζώσης παρουσία των συμβούλων και προέδρων.

          Αυτή τη χρονική περίοδο προέχει η υγεία του Λαού και τίποτα άλλο και εκεί πρέπει να επικεντρωθεί όλη η προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής.



                                                                                               18-3-2020

                                                                                                   Ο δημοτικός σύμβουλος

                                                                                                       Θεμελής Άγγελος