Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020

Θέσεις της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ στο Δημοτικό Συμβούλιο 18-3-2020 - έγινε δια περιφοράς (τηλεφωνικά) 2



ΑΜΕΣΗ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ


           
Σε συνέχεια προηγούμενης πριν από αρκετές ημέρες παρέμβασή μας, υπενθυμίζουμε στη δημοτική αρχή ότι:

          Δεν πρέπει να υπάρξει καμία έλλειψη μέτρων προστασίας των εργαζόμενων όπως τα αναλώσιμα καθημερινής χρήσης (αντισηπτικά, γάντια, μάσκες) αλλά και στολές, δεν δικαιολογείται. Να παρθούν όλα τα μέτρα για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες βασικών καθαριστικών και απολυμαντικών υλικών. Βασικά υλικά για τις ανάγκες καθαριότητας και υγιεινής όπως χαρτί υγείας, απορροφητικό χαρτί για σκούπισμα χεριών και επίπεδων επιφανειών, χλωρίνη, οινόπνευμα κλπ. Χωρίς καμί συναίνεση στην αισχροκέρδεια, αντίθετα με καταπολέμησή της από τις δημοτικές αρχές.

          Να στελεχωθούν πλήρως τα τοπικά ιατρεία και να λειτουργήσουν σε 24ωρη βάση. Να παρθούν πρωτοβουλίες για την αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στο δήμο. Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης στα ιδρύματα που συμμετέχει ο δήμος και σε όσα είναι στην επικράτειά του δήμου.

          Συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στα δημοτικά κτήρια και σε όλες τις υπηρεσίες του δήμου, να δοθούν στους εργαζόμενους στην καθαριότητα όλα τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας, να υπάρξει διακριτή μέριμνα για τους εργαζόμενους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, να εξασφαλιστεί στους εργαζόμενους γονείς και ασθενείς άδεια με πλήρεις αποδοχές και ασφάλιση, χωρίς να εξαντλήσουν την κανονική τους άδεια, μείωση ωράριου εργασίας για να υπάρξει μικρότερη καταπόνηση.


          Να εξασφαλιστεί τακτική ενημέρωση των δημοτικών συνδυασμών για την εξέλιξη της κατάστασης.

                                                                                                        18-3-2020

                                                                                     ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ