Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020

Θέσεις της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ στο Δημοτικό Συμβούλιο 18-3-2020 - έγινε δια περιφοράς (τηλεφωνικά) 3



ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΠΡΟΣ
ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ




θΕΜΑ:  Εκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για το πρόβλημα της καθυστέρησης καταβολής των αποδοχών των συμβασιούχων του Δήμου στις Δημοτικές Επιχειρήσεις και στις Δημοτικές Υπηρεσίες.
                 
          Επειδή η παραπάνω καθυστέρηση υπερβαίνει ήδη τους δύο μήνες και μάλιστα στο διάστημα του χειμώνα, επειδή η καθυστέρηση αυτή έχει συμβεί επανειλλημμένα, η "Λαϊκή Συσπείρωση" σας καλεί να συγκαλέσετε προς οριστική επίλυση του προβλήματος, έκτακτο συμβούλιο ή να προταχθεί το Θέμα στα Εκτός Ημερήσιας Διάταξης θέματα εφόσον συγκλιθεί τακτικό δημοτικό συμβούλιο εντός τριών ημερών.

          Στο συμβούλιο, είτε έκτακτο είτε τακτικό να καλεσθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, ο σύλλογος και οι επιτροπές των εργαζόμενων, οι υπεύθυνοι οικονομικών του δήμου και των δημοτικών επιχειρήσεων, οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων.


          Λαμβάνοντας υπόψη ότι: 1) δεν υπάρχει νομικό κώλυμα για την έκτακτη επιχορήγηση από τον δήμο των δημοτικών επιχειρήσεων για ζητήματα μισθοδοσίας, όπως εξάλλου έχει ήδη κατοχυρωθεί στο δήμο Θέρμης και σε άλλους δήμους. 2) είμαστε στις αρχές του έτους οπότε υπάρχει σχετικό αποθεματικό αλλά και οικονομικό πλεόνασμα που οφείλεται στα υπερβολικά δημοτικά τέλη. 3) ότι η δημοτική αρχή μείωσε τα δημοτικά τέλη και των μεγάλων επιχειρήσεων κατά 11,5% άρα θα πρέπει να φροντίσει και για τους εργαζόμενούς της. 4) ότι με λίγο καλύτερη διαχείριση της ανακύκλωσης θα μπορούσε να οικονομηθεί το σχετικό κονδύλιο, 5) ότι η χώρα, άρα και η περιοχή αντιμετωπίζει κινδύνους επιδημίας και πρώτα από όλα πρέπει να καλυφθεί το προσωπικό των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών ώστε να μην έχει κανενός άλλου είδους προβλήματα.


                                                                                                  Ωραιόκαστρο  9-3-2020

                                                                                                 Ο δημοτικός σύμβουλος

                                                                                                      Θεμελής  Αγγελος