Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022

Η “ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ” ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

 



Οι εκλογές αυτές έγιναν σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο της Ν.Δ., το οποίο αποτελεί συνέχεια των προηγούμενων του ΣΥΡΙΖΑ και αφορούν μία προσωποπαγή δημοτική αρχή.

          Το πλαίσιο προβλέπει τη σύμπραξη παρατάξεων “για την διακυβέρνηση του δήμου”, με κορμό την παράταξη του δημάρχου. Στην περίπτωσή μας ουσιαστικά υπήρξε  ενσωμάτωση δύο “αντιπολιτευόμενων” παρατάξεων στη διοίκηση, με αντάλλαγμα διάφορα αξιώματα. Ωστόσο, για μία ακόμα φορά, δηλώθηκαν ως ξεχωριστοί συνδυασμοί, προκειμένου να διεκδικήσουν αντίστοιχες θέσεις και ως αντιπολίτευση. Σταθερή τους επιδίωξη ο απόλυτος έλεγχος της Οικονομικής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

          Ο νόμος προβλέπει την εξασφάλιση της απόλυτης πλειοψηφίας της δημαρχιακής παράταξης στα όργανα, συγκεκριμένα τα 3/5 των εδρών. Δηλαδή, από 24% στις εκλογές, παίρνει το 60%! Με τους συνεργάτες του, έφτασε ο κ. Τσακίρης να ελέγχει το 80%! Ο νόμος της Ν.Δ. επίσης προβλέπει τη μεταφορά σε αυτά τα όργανα μιας σειράς από σημαντικές αρμοδιότητες που ήταν στην ευθύνη του Δ.Σ. Πράγμα που συνέχεια το καταγγέλλουμε, απαιτώντας ταυτόχρονα τη λειτουργική αναβάθμιση του Δ.Σ.