Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Δήμου Ωραιόκαστρου 8-4-2020 (ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΔΗΛ. MAIL)




ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ "ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ" ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ 6ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 8-4-2020




Για το 1ο θέμα: που αφορά την απαλλαγή ανταποδοτικών τελών (καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού) για τις επιχειρήσεις που έκλεισαν Στις αιτιολογίες αναφέρεται η ύπαρξη μεγάλου χρηματικού υπόλοιπου 3,2 εκατομμύρα, το οποίο δεν έχει ακόμα αξιοποιηθεί. Υπάρχει δηλαδή η λογική της επιχειρηματικής και μόνο αξιοποίησης και όχι και της στήριξης των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, οι οποίες και συνετέλεσαν τα προηγούμενα χρόνια στο οικονομικό πλεόνασμα ενώ ήδη οι επιχειρήσεις (μεγάλες και μικρές), πληρώνουν μειωμένα κατά 11,5% δημοτικά τέλη.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΨΗΦΙΖΕΙ ΛΕΥΚΟ.


Για το 2ο θέμα: προγραμματική σύμβαση ΔΕΥΑΩ - ΔΗΜΟΥ, για την αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης Λητής, Δρυμού και μέρος του Μελισσοχωρίου. Ο Προϋπολογισμός του έργου ήταν 2.950.000. Στην εισήγηση του θέματος παρατήθενται μασημένες ως και ακαταλαβίστικες δικαιολογίες για την μη ένταξη του έργου στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ 1 - Ποιοί άραγε ευθύνονται γι αυτό; Ποιές θα έπρεπε να είναι οι συνέπειες γι αυτούς;
Συγκεκριμένα λέτε: "- Ακολούθησε η απόφαση ένταξης του έργου με την υπ΄ αριθ. 67062/22-11-18 με τίτλο "Αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης .... " στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ 1.

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Ερωτήματα για τις απαραίτητες προδιαγραφές των απολυμαντικών που προμηθεύτηκε η Περιφέρεια

 


«Σοβαρά ερωτήματα γεννιούνται σχετικά με το κατά πόσο διαθέτει τις απαραίτητες προδιαγραφές και εγκρίσεις, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, το "υγρό απολύμανσης χεριών" που προμηθεύτηκε η Περιφέρεια» σύμφωνα με την «Λαϊκή Συσπείρωση» Κεντρικής Μακεδονίας. 

Τονίζει πως «η σημερινή συνεδρίαση της 4ης έκτακτης Οικονομικής Επιτροπής της ΠΚΜ είχε μοναδικό θέμα την "Έγκριση Απόφαση διάθεσης πόρων, υλικών και  μέσων ατομικής υγιεινής και προστασίας, απολύμανσης και προμήθειας αυτών, με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας, του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού των νοσοκομείων, των Ιατρικών Συλλόγων των ΠΕ Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,  του ιατρικού και νοσηλευτικού  προσωπικού του ΕΚΑΒ, της ΕΛ.ΑΣ., των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, του Λιμενικού Σώματος  και των Δικαστικών Υπαλλήλων χωρικής αρμοδιότητας ΠΚΜ , λόγω της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19"».