Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ 15-7-2020





        
    1, Πως θα αντιμετωπισθεί το πρόβλημα της συμμετοχής των πολιτών και των φορέων του δήμου στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, για να θέτουν άμεσα τα προβλήματα που τους απασχολούν;

          2. Με την ευκαιρία της έναρξης της επένδυσης για το openmall, βάζουμε το ερώτημα του τι θα γίνει με την κατάσταση ή την έλλειψη πεζοδρομίων στην έδρα του δήμου; Λ.χ. στη είσοδο της πόλης του Ωραιοκάστρου, στην περιοχή του ΟΑΕΔ, στην οδό Κονταξοπούλου, περιμετρικά στα σχολεία κλπ. 

          3. Υπάρχει κάποια δραστηριότητα της δημοτικής αρχής όσον αφορά την αντίθεση στη καύση απορριμμάτων στο «ΤΙΤΑΝ»;

ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΕΒΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΗΣ «ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ»






          Το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Ωραιοκάστρου καταγγέλλει την απαράδεκτη απόφαση της Τουρκικής κυβέρνησης για  μετατροπή της Αγίας Σοφίας, ενός Μνημείου Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, σε τζαμί. 

          Η κίνηση αυτή ενεργοποιείται καθόλου τυχαία στις 24 Ιούλη, ημέρα υπογραφής της Συνθήκης της Λωζάνης, την οποία η κυβέρνηση Ερντογάν αμφισβητεί. Εντάσσεται στο πλαίσιο συνολικότερων αμφισβητήσεών της σε Αιγαίο, Εβρο, κυπριακή ΑΟΖ, προώθησης του απαράδεκτου τουρκο-λιβυκού Συμφώνου, καθώς και των επεμβάσεών της σε Συρία, Λιβύη, Ιράκ.

          Η απόφαση αυτή, μεταξύ άλλων τροφοδοτεί εθνικισμούς ανάμεσα στους λαούς, που αξιοποιούνται από τους ισχυρούς για τη διαίρεση των λαών, σε μία περίοδο που η ευρύτερη περιοχή γίνεται πεδίο ανταγωνισμών.

          Το Δημοτικό μας Συμβούλιο, καταγγέλλει την αντιμετώπιση της Τουρκίας από την Ε.Ε., ως στρατηγικού της εταίρου, όπως και τη θέση του ΝΑΤΟ που εξομοιώνει τον επιτιθέμενο με τον αμυνόμενο. Τα ίδια πράττουν ΗΠΑ και Ρωσία, με υποκριτικά ευχολόγια.

 Οι λαοί πρέπει να πιέσουν τις κυβερνήσεις τους, να μην επιτρέψουν κανενός είδους επιθετικότητα σε βάρος της ειρήνης και του πολιτισμού.--

Ωραιόκαστρο 15-7-2020