Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023

«Η νεολαία του δήμου μας είναι η άμεση προτεραιότητα για εμάς»

 

Του Αλεξόπουλου Παναγιώτη*  

 


Είναι μία φράση που όλοι οι νέοι του Δήμου Ωραιοκάστρου ακούμε τον τελευταίο καιρό, αποκλειστικά προεκλογικά, από όλους εκείνους τους υποψήφιους δημάρχους που απέδειξαν, είτε με τη στάση τους στη διοίκηση, είτε με τη στάση τους στην «αντιπολίτευση», είτε με την παντελή απουσία τους, ότι η πραγματικότητα απέχει παρα σάγκας.

Οι γενικότητες περί δημιουργίας «Στεκιών νεολαίας» και μέτρων για την ομαδικότητα και την ψυχαγωγία των νέων, η απασχόλησή τους με τις ανησυχίες των νέων μόνο όταν σημειώνονται επεισόδια εγκληματικότητας στο Ωραιόκαστρο, όπως επίσης και οι προσπάθειες για στήριξη των νέων μέσω της τόνωσης των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων και χρηματοδότησης νεοφυών επιχειρήσεων, δείχνουν τόσο την επαφή, όσο και την επίγνωση των πραγματικών προβλημάτων και ανησυχιών της νεολαίας που έχουν οι υποψήφιοι που πάνε χέρι χέρι με το σύστημα της εκμετάλλευσης και τα κόμματά του.

Ας μας απαντήσουν λοιπόν όλοι αυτοί που προεκλογικά ευαισθητοποιήθηκαν, που ήταν και τι έκαναν όλα αυτά τα χρόνια που:

Τα πραγματικά διλήμματα

  

 

«Ψήφισε για τον τόπο σου, όχι για το κόμμα σου», λέει ο ένας, «ψήφισε για έργα και όχι μόνο λόγια», απαντάει ο άλλος. «Ολοκληρώνουμε το έργο μας, κάνουμε την πόλη μας ευρωπαϊκή», υπερθεματίζει ο τρίτος, «στασιμότητα ή προχωράμε μπροστά;», ρωτάει ο παραδίπλα.

Τέτοια είναι τα διλήμματα με τα οποία οι υποψήφιοι της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, επιχειρούν να εγκλωβίσουν τη λαϊκή ψήφο λίγα μέτρα πριν από το νήμα των περιφερειακών και τοπικών εκλογών.

Την Κυριακή όμως δεν ψηφίζουμε τον πιο ...Ευρωπαίο, τον πιο όμορφο, τον πιο ιλουστρασιόν ή τον πιο «πετυχημένο», με τα κριτήρια που αυτά τα κόμματα προτάσσουν στη μεταξύ τους αντιπαράθεση.

Ψηφίζουμε και απαντάμε σε πραγματικά διλήμματα, με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα, που δεν κρύβει εκπλήξεις για τον λαό, αφού είναι προδιαγεγραμμένη η κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής σε όλα τα μέτωπα από την κυβέρνηση, με τη συναίνεση και των άλλων κομμάτων, των εκλεκτών τους στην Περιφερειακή και Τοπική Διοίκηση.

Το πραγματικό δίλημμα λοιπόν πάνω από την κάλπη είναι: