Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΘΛΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ»

 


Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, με επιστολή του προς τις δημοτικές αρχές, ανακοίνωσε την πρόθεση της κυβέρνησης για την κατάργηση του προγράμματος «Αθληση για Ολους».

Η αποχώρηση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού από το παραπάνω πρόγραμμα, αρχικά για την περίοδο 2021-22, έρχεται σε μία εποχή που η οικονομική κατάσταση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού είναι τραγική. Σηματοδοτεί όχι μόνο τον μηδενισμό της κρατικής χρηματοδότησης στους δήμους μετά από τις συνεχείς περικοπές όλων των κυβερνήσεων (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ), αλλά και την πλήρη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων στο χώρο των γυμναστών, σε συνδυασμό με την πιστοποίηση των αποφοίτων των ΙΕΚ και των κολεγίων, που ήδη ψήφισε η κυβέρνηση της Ν.Δ.

Η συμμετοχή του λαού στον αθλητισμό είναι δικαίωμα, όχι πολυτέλεια και εμπόρευμα, όπου πρόσβαση θα έχει μόνον όποιος διαθέτει την οικονομική ευχέρεια.

Σε ποιές ενέργειες προτίθεται να προβεί η δημοτική αρχή ώστε να πιεσθεί η κυβέρνηση να ακυρώσει την απόφασή της αυτή και να χρηματοδοτηθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό τα τμήματα αθλητισμού, χωρίς επιβάρυνση των δημοτών;

27-8-2021

Θεμελής Άγγελος