Τρίτη 13 Αυγούστου 2024

Οι Αντουανέτες εν ώρα καταστροφής


Πηγή: Eurokinissi

Κανείς και καμιά δεν υποτιμά και δεν σκέφτεται πως το βασικότερο την ώρα μίας τεράστιας πυρκαγιάς είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Σε αυτή τη μάχη ρίχνονται ως γνωστόν χωρίς χάσιμο χρόνου τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ πάντα και σε κάθε περίσταση, κάτι που αναγνωρίζεται πλατιά από τον λαό...

Πάει πολύ λοιπόν όλοι όσοι σιγοντάρουν την αντιλαϊκή πολιτική, όπως διάφορες μιντιακές περσόνες, να παριστάνουν και τους σοφούς life coaches πάνω στις στάχτες. Μας λένε "τώρα πρέπει να επικρατήσει ψυχραιμία" αλλά βασικά πουλάνε ότι πουλούσαν και πριν την πυρκαγιά και ότι θα πουλάνε και μετά: εκδούλευση.

Η εμπρηστική πολιτική, που "ψύχραιμα" ξεπλένουν, πλέον φτάνει ακόμα και μέσα στον αστικό, οικιστικό ιστό! Έφτασαν οι φλόγες να γλείφουν πολυκατοικίες και τα ελικόπτερα να κάνουν ρίψεις νερού μέσα στην πόλη!

Σε ποιον απευθύνονται άραγε όταν λένε ότι "τα σπίτια ξαναγίνονται"; Σε αυτούς που είναι χρεωμένοι ως τον λαιμό με ένα δάνειο για 30 χρόνια και τώρα τους ήρθε κατακέφαλα η πυρκαγιά; Ή μήπως σε όσους κάνουν αμάν όχι για να αγοράσουν σπίτι αλλά για πολύ λιγότερα κάπως το να πάνε λίγες μέρες διακοπές (στο χωριό, όχι στο νησί...);

Σε ποιον απευθύνονται όταν λένε ότι "είμαστε όλοι ένα στην καταστροφή"; Όλοι αφήσαμε ακάθαρτα τα δάση; Όλοι αφήσαμε τις δασικές υπηρεσίες με ελάχιστους υπαλλήλους; Έχουμε όλοι την ευθύνη που δεν υπάρχουν αντιπυρικές ζώνες στα δάση; Μήπως "όλοι" μπορούν να κάνουν προσλήψεις στην πυροσβεστική; Είμαστε όλοι περιφερειάρχες και υπουργοί; Πολύ περισσότερο: "όλοι" έχουμε αποφασίσει να δίνονται δισεκατομμύρια για ΝΑΤΟϊκους εξοπλισμούς; Πόσο τραγική ειρωνεία. Την ίδια στιγμή που η φωτιά έφτασε να καίει στα Βριλήσσια και το Χαλάνδρι (!!!!), την ίδια στιγμή το ίδιο κράτος που θα έπρεπε να το αποτρέψει, το ίδιο κράτος συμμετέχει ενεργά σε δύο πολέμους. Οι μέρες της καταστροφής στην Αττική είναι ταυτόχρονα οι μέρες της ακάθεκτης πολεμικής προετοιμασίας του ελληνικού κράτους για πιο ενεργή εμπλοκή στο πλευρό του Ισραήλ στο σφαγείο της Μέσης Ανατολής!

Ούτε πριν την πυρκαγιά, ούτε μετά είμαστε "όλοι" μαζί. Ούτε "τα σπίτια ξαναγίνονται" έτσι απλά, ούτε "τα δάση ξαναγίνονται" έτσι απλά, ούτε "θα κερδίσουμε πίσω το περιβάλλον και τη φύση που χάνουμε". Και επειδή αυτά ισχύουν και όχι αυτά που λένε οι άκαπνες Αντουανέτες, ούτε λεπτό δεν χαρίζουμε. Συμμετέχουμε στην μάχη για να σώσουμε ζωές και λαϊκές περιουσίες, τα δάση και τα οικοσυστήματα της Αττικής και σε κάθε γωνιά της χώρας, όπου χρειαστεί. Μπορεί να γίνει παρελθόν η "κανονικότητα" που αφήνει απροστάτευτο τον λαό, η κανονικότητα που άφησε τις φλόγες να περπατήσουν ως τις πόλεις του λεκανοπεδίου καίγοντας σπίτια, υποδομές, εγκαταστάσεις, επιχειρήσεις.

Ξέρουμε ότι έχουμε απέναντι έναν πολύ πιο ισχυρό αντίπαλο από τον άνεμο και την ξηρασία. Το σύστημα της εκμετάλλευσης και το επιλεκτικά ανίκανο αστικό κράτος που υπηρετεί σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ, με την ουσιαστική συμφωνία των άλλων κομμάτων. Το ΚΚΕ την αντιπυρική προστασία, όπως την αντισεισμική, την αντιπλημμυρική δεν τις θυμάται ευκαιριακά, ούτε πολύ περισσότερο τα θεωρεί πεδία "εθνικής συνεννόησης". Είναι πεδία που πρέπει να δυναμώσει η λαϊκή διεκδίκηση και δράση σε σύγκρουση με το αστικό κράτος, την ΕΕ, την κυβερνητική πολιτική.

Όλοι στην μάχη για τις ανάγκες του λαού!

 

902gr