Σάββατο 18 Μαΐου 2024

ΣΤΙΣ 9 ΙΟΥΝΗ Η ΨΗΦΟΣ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ Χρειαζόμαστε πιο δυνατό ΚΚΕ για ένα σχολείο σύγχρονο, ασφαλές, δηµόσιο και δωρεάν

 

 


Διαβάστε το φυλλάδιο του ΚΚΕ για την κατάσταση στα σχολεία: 

«Στις 9 Ιούνη η ψήφος σου µετράει.

ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟ ΚΚΕ.

Η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται παντού στη ζωή σου και τη στηρίζει όλο το πολιτικό σύστηµα και τα κόµµατά του.

Αυτή η πολιτική βρίσκεται και στο σχολείο!

Στις 10 Ιούνη, κυβέρνηση θα είναι η ΝΔ µε τη γνωστή αντιλαϊκή πολιτική της. Στις 10 Ιούνη η Ευρωπαϊκή Ένωση και η πολιτική της θα συνεχίσει να δηµιουργεί νέα αδιέξοδα στη ζωή µας.

Το ερώτηµα είναι ποιος µπορεί να κάνει ουσιαστική αντιπολίτευση απέναντί τους;

Στις 10 Ιούνη ποιον θα έχεις δίπλα σου; Μόνο το ΚΚΕ!

Καθηµερινά, εκπαιδευτικοί, γονείς και µαθητές ζούµε σε ένα σχολείο που δεν καλύπτει τις ανάγκες µας και γίνεται χειρότερο.

Αυτή η πραγµατικότητα έχει αιτία. Τα κόµµατα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συµφωνούν, ψηφίζουν και υλοποιούν το σχέδιο της ΕΕ και των λίγων που κατέχουν τον πλούτο για το σχολείο στο οποίο πηγαίνουν τα παιδιά των πολλών, τα παιδιά µας!

Και στο σχολείο το ερώτηµα είναι: Οι ανάγκες µας ή τα κέρδη τους;

Έχουµε ανάγκη από ένα σχολείο ασφαλές!

▶ Ήξερες ότι  δεν έχει ξεκινήσει ακόµα ο αντισεισµικός έλεγχος για όλα τα σχολεία; Κι όµως τα λεφτά που δίνονται από το Ταµείο Ανάκαµψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πηγαίνουν αποκλειστικά για λάµπες Led και φωτοβολταϊκά στα σχολεία;

Έχουµε ανάγκη από ένα δωρεάν σύγχρονο σχολείο που θα το χαίρονται τα παιδιά µας!

▶ Ήξερες ότι στο Ευρωκοινοβούλιο ψηφίστηκε κείµενο (συµφώνησαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ) που λέει ότι τα σχολεία πρέπει να δίνουν τις υποδοµές τους σε επιχειρήσεις; Αυτό δηλαδή που έφερε ο νόµος Κεραµέως το 2020.

Έχουµε ανάγκη για ένα σχολείο που θα παρέχει ισότιµα σε όλους τους µαθητές µε σύγχρονο παιδαγωγικό τρόπο την αναγκαία γνώση. Ένα σχολείο που δεν θα διαχωρίζει τα παιδιά µας.

▶ Ήξερες όµως ότι βασική αρχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα σχολεία είναι ακριβώς το αντίθετο; Το 2022 ψηφίστηκε κείµενο που µετατρέπει τα σχολεία σε σχολεία ακόµα πιο πολλών ταχυτήτων. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο έδωσε συγχαρητήρια η Ευρωπαϊκή Ένωση στην κυβέρνηση της ΝΔ και παλιότερα στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Έχουµε ανάγκη από ένα σχολείο που θα παρέχει µόρφωση και όχι σκόρπιες πληροφορίες και δεξιότητες. Βλέπουµε µπροστά µας την πτώση του µορφωτικού επιπέδου, τους µαθητές να γυρνάνε την πλάτη στο σχολείο.

▶ Κι όµως... ήξερες ότι όλες οι αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που τα κόµµατά της (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) υλοποιούν, προωθούν παντού δεξιότητες µιας χρήσης, γιατί ακριβώς θέλουν τους µαθητές να γίνουν το αυριανό εργατικό δυναµικό µιας χρήσης...

Έχουµε ανάγκη από εκπαιδευτικούς που θα διευρύνουν τους ορίζοντες της γνώσης στους µαθητές και θα έχουν σταθερή παιδαγωγική σχέση, σταθερές εργασιακές σχέσεις.

▶ Ήξερες όµως ότι εδώ και χρόνια το Ευρωκοινοβούλιο ψήφισε κείµενο (συµφώνησαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ) που λέει ότι ο εκπαιδευτικός πρέπει να είναι απλά ένας µεσάζοντας πληροφοριών. Ήξερες ότι µε ευθύνη όλων των υπόλοιπων κοµµάτων δεν έχει γίνει δεκτή η πρόταση του ΚΚΕ να καταργηθεί η απαράδεκτη απαγόρευση να γίνουν οι µόνιµοι διορισµοί των αναπληρωτών;

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κόµµατά της έχουν ευθύνη γι’ αυτά:

- Γερασµένα σχολεία:

Από τα περίπου 22.000 σχολικά κτίρια, τα περίπου 14.500 δηλαδή το 65,79% κτίστηκαν από τις αρχές του αιώνα έως και το 1985, τα νεότερα από αυτά, είναι 38 ετών!

- Παιδεία εµπόρευµα:

▶ 3,1 δισ. τον χρόνο για εκπαιδευτικές δαπάνες του νοικοκυριού.

Ταξικοί φραγµοί:

▶ Σύµφωνα µε τα στοιχεία που δίνονται: Στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 49% των ατόµων µε αναπηρία είναι αποκλεισµένο είτε από την εκπαίδευση είτε από την εργασία.

▶ Μέσα στη δεκαετία 2011-2021, η ικανότητα ανάγνωσης των µαθητών έχει υποχωρήσει στο σύνολο των κρατών - µελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ τα ίδια στοιχεία αναδεικνύουν την επίδραση της κοινωνικής καταγωγής στα αποτελέσµατα.

▶ 20 εκατοµµύρια παιδιά σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

▶ 1 στα 3 παιδιά του Δηµοτικού στην Ευρωπαϊκή Ένωση δηλώνουν πεινασµένα ή και κουρασµένα ήδη από την πρώτη ώρα του σχολείου!

Και για τη µόρφωση και το σχολείο η απάντηση είναι: #ΤΩΡΑ_ΚΚΕ!

Γιατί λέει ΝΑΙ και έχει πρόταση για ένα σχολείο σύγχρονο, ασφαλές, δηµόσιο και δωρεάν.

Και λέει ΟΧΙ στο να µπαίνει η ζωή των µαθητών στο ζύγι του κέρδους.

Γιατί την επόµενη µέρα θες ακόµα πιο δυνατό ΚΚΕ που είναι η µοναδική αντιπολίτευση στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κοµµάτων της που θέλουν την Παιδεία εµπόρευµα και τη µόρφωση να δίνεται µε το σταγονόµετρο.

Γιατί παίρνει το δικό σου µέρος όταν στην Ευρωβουλή ψηφίζουν και προετοιµάζουν νέα επίθεση στη ζωή σου.

Γιατί λέει ΝΑΙ στις ανάγκες σου και λέει ΟΧΙ στη στήριξη µε δισεκατοµµύρια ευρώ στους άδικους πολέµους!

Γιατί είναι η δική σου φωνή για να υπερασπιστούµε αυτά που δικαιούµαστε.

Και αυτή η φωνή πρέπει να δυναµώσει παντού». 


Συνημμενα Αρχεια 
 

902gr