Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ Λ.Σ. ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΚΑΘΕ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ. ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΦΩΝΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ


 Ολόκληρη η ομιλία του Υπο. Δημάρχου Θεμελή Άγγελου. 


Ψηφίζουμε Λαϊκή Συσπείρωση για τις ανάγκες των πολλών.

 

         Στις εκλογές για το Δημοτικό και τα Τοπικά Συμβούλια του Ωραιοκάστρου,  Μυγδονίας, Καλλιθέας, καλούμε όλους όσους προβληματίζονται για την κατάσταση στη χώρα μας, κάθε πολίτη που πραγματικά ενδιαφέρεται για τον τόπο και τους ανθρώπους του, να ψηφίσει “Λαϊκή Συσπείρωση”, τη μόνη δύναμη συνέπειας, ανιδιοτέλειας και συνεχόμενης παρουσίας στις θέσεις που εκλέχθηκαν μέλη της.

          Υπάρχει αγανάκτηση στο μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού. Για όλα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό, την ανυπαρξία της προστασίας από φυσικές καταστροφές, την ακρίβεια, την χειροτέρευση των προβλημάτων του δήμου.

          Αυτή η οργή χρειάζεται, να γίνει οργανωμένη διεκδίκηση για να μην είναι αδιέξοδη. Η δύναμη που θα πάρουν τα ψηφοδέλτια της Λ.Σ. θα ενισχύσει τον αγώνα για τις ανάγκες μας, απέναντι στις επιλογές των μεγάλων επιχειρήσεων που υπηρετούν η κυβέρνηση, τα αστικά κόμματα και οι δήμαρχοί τους στη Τ.Δ.

          Δεν ξεχνάμε τον Εβρο και την Δαδιά, την Πάρνηθα, τη Ρόδο, την Εύβοια, τον Βόλο και τον Θεσσαλικό κάμπο. Δεν ξεχνάμε τα Τέμπη, τα εργατικά ατυχήματα, ειδικά στους εργαζόμενους των δήμων.

          Αγωνιζόμαστε για μία δημοτική αρχή που θα έχει πάνω από όλα τις κοινωνικές ανάγκες και προτεραιότητες. Με πρωταρχικό καθήκον τη συνεργασία με όλους τους συλλογικούς φορείς. Για μία τοπική διοίκηση με κοινωνικό έλεγχο των αποφάσεων, των δημοπρασιών και των αναθέσεων της, από αρμόδιες επιτροπές. Οχι μόνο για την τυπική νομιμότητα αλλά και για την σκοπιμότητα και το αποτέλεσμα όλων των έργων και των εργασιών. Για έναν δήμαρχο που θα κάνει δημόσιο απολογισμό των πεπραγμένων του. Θα περιοδεύει συνέχεια και όχι μόνο προεκλογικά, αυτός και οι συνεργάτες του σε όλα τα δημοτικά μέρη για να γνωρίζει άμεσα τα προβλήματα των κατοίκων. Θα είναι σε διαρκή συνεργασία με όλους τους συλλογικούς φορείς.

           Αγωνιζόμαστε για την Προστασία του Περιβάλλοντος και τη Θωράκιση της  Υγείας των πολιτών του δήμου μας:

- Αμεσα δημόσια έργα για την επάρκεια και την ποιότητα του νερού σε Μυγδονία – Καλλιθέα.

- Ολοκλήρωση του αποχετευτικού συστήματος σε όλες τις περιοχές Καλλιθέας και Μυγδονίας.

- Οργανωμένες δασώσεις και αναδασώσεις. Επέκταση ελεύθερων χώρων με χρησιμοποίηση των εγκαταλειμένων στρατοπέδων, εργοστασίων και ανεκμετάλλευτων οικοπέδων. ΟΧΙ στη τσιμεντοποίηση των “Αλωνίων”.

- Ανάπλαση των ανενεργών λατομείων και σταδιακός περιορισμός όσων λειτουργούν.

- Κεντρικό Σχεδιασμό και εκτέλεση έργων αντιπλημμυρικών, αντισεισμικών, αντιπυρικών. Διεκδίκηση από την Περιφερειακή Διοίκηση να προχωρήσουν έργα που αποφασίστηκαν εδώ και καιρό.

- Ολοκληρωμένη ανακύκλωση στην πηγή που χρονίζει τουλάχιστον 20 χρόνια!

- Κατάργηση της καρκινογόνας καύσης απορριμμάτων στο ΤΙΤΑΝ και των Φωτοβολταϊκών Πάρκων σε καλλιεργίσημες εκτάσεις. ΟΧΙ στη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων στη Μαυρορράχη. Να μην εφαρμοστούν τα σχέδια για Αιολικά Πάρκα στον Ορεινό ΄Ογκο. Ολοι οι αντίπαλοι συνδυασμοί στα ζητήματα αυτά έδειξαν ανοχή, συγκάλυψη και συνενοχή.       

Επιδιώκουμε:

1. Την επαρκή στελέχωση όλων των δημοτικών υπηρεσιών με μόνιμο προσωπικό και πλήρη δικαιώματα. Αξιοποίηση του συνόλου των εργατοϋπαλλήλων για την παραγωγή φιλολαϊκού έργου. Συνθήκες ασφάλειας και υγιεινής στους χώρους εργασίας.

2. Δημοτικά τέλη και φόρους υψηλότερα για τις μεγάλες επιχειρήσεις, μείωσή τους σε εργαζόμενους και επαγγελματίες, κατάργησή τους στις ευπαθείς ομάδες.

3. Συμπίεση του κόστους των μελετών με αναθέσεις τους στην Τεχνική Υπηρεσία και όχι σε Τεχνικά Γραφεία. Μείωση των εξόδων για δημόσιες σχέσεις και για ειδικούς συμβούλους του δημάρχου.

4. Βασικές οδικές διασυνδέσεις, κυκλοφοριακή ασφάλεια και δωρεάν ενδοδημοτική συγκοινωνία.

5. Κέντρο Υγείας στην έδρα του δήμου και Δημόσια Πολυϊατρεία σε Καλλιθέα - Μυγδονία.

 6. Πλήρεις πολιτιστικές υποδομές και Κέντρα Νεολαίας σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα με επιχορήγηση από την Ε.Ε. και το ελληνικό δημόσιο.

 7. Απόδοση από την κυβέρνηση των εκατομμυρίων παρακρατηθέντων πόρων υπέρ του δήμου. (15 εκατομμύρια ετησίως).

  9. Κάλυψη όλων των σχολικών αναγκών ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.

          ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ, ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΄Ενα δήμο πρότυπο, όμορφο, ψηφιακό. Αυτά που ζούμε τους διαψεύδουν. Παριστάνουν τους υπερκομματικούς και τους “ανεξάρτητους” ενώ εκλέγονται επί δεκαετίες χωρίς διακοπή, ως κομματικοί παράγοντες της Ν.Δ. και ομάδων οικονομικών συμφερόντων που υπηρετούν. Υπόσχονται τα πάντα. Αντίθετα, θα ιδιωτικοποιήσουν τα πάντα, με όλες τις οικονομικές και άλλες συνέπειες για δημότες και εργαζόμενους του δήμου, γιατί αυτή είναι η πολιτική των κυβερνήσεων στις οποίες υπακούουν. Αποδεδειγμένα, με τη συμμετοχή τους στη τωρινή και στις προηγούμενες διοικήσεις, δεν εξασφάλισαν ανθρώπινες συνθήκες στα σχολεία και επιβάρυναν γονείς και εκπαιδευτικούς με λειτουργικές τους δαπάνες. Δεν ενδιαφέρθηκαν πραγματικά για την υγεία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τα προβλήματα των συλλογικών φορέων της περιοχής.

          Σήμερα, δεν λένε κουβέντα για την ακρίβεια στα καύσιμα που χτυπάει Σχολεία και Υπηρεσία Καθαριότητας. Δεν λένε κουβέντα για τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και στο Δήμο, για τον πρόσφατο αντεργατικό νόμο της κυβέρνησης, τους συνταξιούχους, λες και αυτά δεν αφορούν τους δημότες μας. Δεν λένε τίποτα για τα οικονομικά των Τ.Σ., για την κατάργηση των τοπικών δημοψηφισμάτων κλπ.

        Ο κ. Τσακίρης απέρχεται με λιγοστά και υπερτιμημένα έργα. Με δεκάδες “ΘΑ” στο πρόγραμμά του. Με την ιδιωτικοποίηση του ηλεκτροφωτισμού αξίας 6,6 εκατομμυρίων! Με το κλείσιμο Παιδικών Σταθμών και ΚΔΑΠ, με τη μη  χορήγηση Μέσων Ατομικής Προστασίας στους εργαζόμενους, με την αποκομιδή των σκουπιδιών χωρίς απορριμματοφόρα, με την ανοχή στις περιβαλλοντικές επιβαρύνσεις, το βάλτωμα της ανακύκλωσης, με την υποτίμηση των συλλογικών φορέων κλπ.

          Ο κ. Αταμιάν ήταν αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Αθλητισμού την 5ετία 2014-2019, χωρίς κανένα ουσιαστικό έργο. Στέλεχος μίας 5ετούς διοίκησης που καταδικάστηκε εκλογικά. Στη συνέχεια, εξαφανίστηκε και ανακάλυψε τα δημοτικά προβλήματα μετά από 3,5 χρόνια. Είδε τους κάδους να υπερχειλίζουν και ανακάλυψε για το Ωραιόκαστρο την .... γαλάζια οικονομία.

           Ο κ. Σκαρλάτος και η παράταξή του βοήθησαν την απερχόμενη διοίκηση με μεταγραφές προς αυτήν και κυρίως με τις συνεχείς απουσίες τους από τα εκλεγμένα δημοτικά όργανα, προεξάρχοντος του ιδίου. Γιατί ο κ. Τσακίρης δεν τον εξέπεσε για τις διαρκείς απουσίες του από την Ο.Ε. και από το Δ.Σ. της ΔΗΚΕΩ; Απλά γιατί και ο ίδιος είχε τέτοιες περιπτώσεις, μία ακόμα απόδειξη του ότι αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία.

          Κατά τ΄ άλλα, θα διοικήσουν το δήμο με ικανά στελέχη!

          Γενικά, το 1/3 του απερχόμενου Δ.Σ. θα έπρεπε να έχει καθαιρεθεί ή να τεθεί σε αργία λόγω των επανειλλημμένων αδικαιολόγητων απουσιών. Πολλοί από αυτούς είναι ξανά υποψήφιοι, όπως και οι πρόεδροι των Τ.Σ., απόντες από τα Δ.Σ. ακόμα και όταν συζητιόνταν ζητήματα των χωριών τους.  

          Η εμπειρία απόδειξε ότι από τους προηγούμενους συνδυασμούς οι 3 συνδιοίκησαν και πήραν στελέχη και ομοφωνίες στις αποφάσεις από τους άλλους  τρεις. Γιατί είναι ομοειδείς και το μόνο που τους χωρίζει είναι η κατοχή θέσεων και οφελημάτων.  Αντικαθεφτίζουν τοπικά τη συναινετική πολιτική υπέρ των μεγάλων επιχειρήσεων της Ν.Δ., και των ηγεσιών του ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ στη Βουλή.

          ΄Οσοι “προοδευτικοί” συντάσσονται με αυτά τα ψηφοδέλτια, είναι το λιγότερο αφελείς, εάν νομίζουν ότι μπορούν από τα μέσα να επηρεάσουν τις αποφάσεις παρόμοιων παρατάξεων που εκφράζουν συγκεκριμένα κομματικά και επιχειρηματικά συμφέροντα. Μερικοί πιστεύουν ότι θα πάρουν μέρος από την πίττα της δημοτικής διαχείρισης. Ελπίζουμε ότι η μεγάλη πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα τους ακολουθήσουν στον κατήφορό τους. Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έφτασαν στο σημείο να ονομάζουν το ψηφοδέλτιο του μεγαλοεπιχειρηματία Σκαρλάτου “ανεξάρτητο”. Να ποζάρουν σε φυλλάδια μαζί με χρυσαυγίτες!   
Ελπίζουμε ότι και όλοι οι δυσαρεστημένοι από την πολιτική της Ν.Δ., θα καταδικάσουν τους τοπικούς εκπροσώπους της που σε τίποτα δεν διαφέρουν από τους υπουργούς και βουλευτές της, ψηφίζοντας Λ.Σ.

          Γιατί είναι η μόνη εναλλακτική πρόταση απέναντι στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. και των συνεργατών της.

          Εργαζόμενες, εργαζόμενοι. Να τελειώσουμε με τη θεωρία του”λιγότερου κακού”. Μέχρι τώρα, η κάθε δημοτική αρχή του Ωραιοκάστρου ήταν χειρότερη από την προηγούμενη, ανεξάρτητα απο τα πρόσωπα που την απαρτίζουν. Γιατί ήταν και είναι εκτελεστικά όργανα της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής. Ας το βάλουν στο μυαλό τους και όσοι ετοιμάζονται να τους ψηφίσουν γιατί τάχα έχουν συγγενείς, φίλους ή συνεργάτες στα ψηφοδέλτιά τους. Να μην μετρήσουμε και άλλα χαμένα χρόνια!

          Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ αποτελεί για μας ζωντανό παράδειγμα, αντίθετο από όσα μας άφησαν οι τέως και ο νυν δήμαρχος. Η δημαρχία της Πάτρας, έδωσε μεγάλες μάχες, μαζί με τον Πατραϊκό λαό μέσα σε ένα εχθρικό νομικό πλαίσιο. Κέρδισε μάχες γιατί δεν υποχώρησε! Ετσι κατακτήθηκε οι μισθωτοί και οι μικροί επαγγελματίες να πληρώνουν πολύ λιγότερα τέλη. Κατακτήθηκε να πληρώνουν πολλά περισσότερα στο δήμο Πατρέων οι μεγάλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην πόλη. Ο Πελετίδης και η Λ.Σ. Πάτρας, κατάφεραν να βάλουν φρένο στο πάρτι εκατομμυρίων που έστειναν και στήνουν οι άλλοι δήμοι, με τους εργολάβους.

          Είμαστε η μόνη δύναμη απέναντι στους μηχανισμούς πίεσης, εξαγοράς και ενσωμάτωσης.  Είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να κάνουμε περισσότερα και καλύτερα έργα με λιγότερες δαπάνες. Εργα για τις σύγχρονες ανάγκες στους χώρους δουλειάς, μόρφωσης, κατοικίας και ψυχαγωγίας. 

          Ψήφο στη Λ.Σ. γιατί την στηρίζει το Κ.Κ.Ε. Γιατί υπήρξε και είναι ανοιχτή στις συνεργασίες με αγωνιστές. Γιατί είναι ανεξάρτητη από τα μεγάλα συμφέροντα. Εχει αποδείξει με θέσεις και δράση ότι διεκδικεί τα συμφέροντα των πολλών, της εργατικής τάξης, της φτωχής αγροτιάς, των μικρών επαγγελματιών, της νεολαίας, των γυναικών και των συνταξιούχων. Γιατί είμαστε αντίθετοι με την ανταποδοτικότητα και την εμπορευματοποίηση των δημοτικών υπηρεσιών, την παράδοσή τους σε ΜΚΟ και ιδιώτες που κάνουν δουλειές πάνω στον πόνο και τις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών.

         

          ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ Λ.Σ. ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΚΑΘΕ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ. ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΦΩΝΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΕΙ. ΓΙΑΤΙ ΣΤΙΣ ΟΜΟΡΦΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΟΜΟΡΦΑ ΧΩΡΙΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ, ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΤΡΙΕΣ, ΟΙ  ΜΙΣΘΩΤΟΙ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΜΟΧΘΟΥ ΖΟΥΝ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ 13 ΩΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗ ΜΕΡΑ, ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΡΟΝΟ, ΜΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΤΣΑΚΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Κ.Μ. ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ.

          ΚΟΚΚΙΝΟ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΗ ΝΥΧΤΑ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ!!