Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023

ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ “ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ” ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

 


    Η “Λαϊκή Συσπείρωση” προτείνει και διεκδικεί:


Για το Περιβάλλον:

- Δημιουργία ελεύθερων χώρων πρασίνου, αναψυχής και πολιτισμού. Μητροπολιτικό πάρκο στη θέση Αλώνια Ωραιοκάστρου. ΄Εργα αναπλάσεων σε όλες τις γειτονιές του δήμου. Περιβαλλοντική αναμόρφωση των ανενεργών λατομείων, καμία επέκταση των λατομείων που λειτουργούν και προγραμματισμός κατάργησής τους.

- Οργανωμένες δασώσεις και αναδασώσεις σε όλες τις περιφερειακές ενότητες με συνεργασία δημοτικής αρχής – συλλόγων και εθελοντών. Εκμετάλλευση από το δήμο όλων των εγκαταλειμμένων στρατοπέδων και εργοστασιακών χώρων. Να αποδοθούν ως ελεύθεροι χώροι στους κατοίκους των περιοχών.

- ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΑ ΚΑΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΤΙΤΑΝ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ! 

- Ολοκληρωμένη ανακύκλωση στην πηγή, με πλήρη σχέδιο και υλικά μέσα για την εφαρμογή της σε όλους τους δημόσιους, επαγγελματικούς χώρους και στα νοικοκυριά. Τα αντίστοιχα έσοδα να είναι για τον δήμο και όχι για τις εταιρείες ανακύκλωσης.

- Επαρκή και με σωστή χωροθέτηση Πράσινων Σημείων, Γωνίων και Πολύκεντρων ανακύκλωσης.

- ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΑ ΜΑΥΡΟΡΡΑΧΗΣ. ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΣΕ ΧΥΤΥ.

- ΟΧΙ ΣΤΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΣΤΟΝ ΟΡΕΙΝΟ ΟΓΚΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΞΈΛΕΚΤΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ ΣΕ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΙΜΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ.

- ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΥΣΗΣ, ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ.

Για τις Υποδομές:

- Δημιουργία απαραίτητων χώρων άθλησης και πολιτισμού, με την αξιοποίηση αδιάθετων οικοπέδων του δήμου. Ανάπτυξη των αθλητικών υποδομών με τη δημιουργία νέων γηπέδων για την κάλυψη όλων των αναγκών άθλησης.

- Πρόγραμμα αναβάθμισης της σχολικής στέγης με νέα σχολεία και παιδικούς σταθμούς – ΚΔΑΠ, με χρηματοδότηση και επίβλεψη του κράτους, χωρίς ΣΔΙΤ. Φύλαξη των σχολικών κτιρίων.

- Αντισεισμικός έλεγχος και αναβάθμιση της αντισεισμικής προστασίας όλων των σχολικών και δημοτικών κτιρίων. Το ίδιο για την αντιπυρική προστασία και τους εξοπλισμούς της. Τουλάχιστον ένα δημοτικό βυτιοφόρο για τις πυρκαγιές ανά δημοτικό διαμέρισμα.

- Επικαιροποίηση με βάση όλα τα νέα δεδομένα των σχεδίων έκτακτων αναγκών , ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας σε όλα τα επίπεδα.

- Αντιπλημμυρικά έργα, ορθή διαχείριση των ομβρίων, σύγχρονα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης. Είμαστε απέναντι στην προσπάθεια περαιτέρω εμπορευματοποίησης του νερού (ΔΕΥΑΩ) και ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ. Αμεση κατασκευή δημόσιων έργων για την επάρκεια και την ποιότητα του νερού. Δημιουργία αποταμιευτήρων νερού, φραγμάτων, καναλιών κλπ από το Κράτος και την Περιφερειακή Διοίκηση.

- Βελτίωση των αστικών συγκοινωνιών, με ενίσχυση των γραμμών και κατευθύνσεων, σύγχρονα λεωφορεία, οδηγούς, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, μείωση εισιτηρίου. Ενδοδημοτική συγκοινωνία χωρίς εισιτήριο. Επέκταση της γραμμής του μετρό τουλάχιστον μέχρι το αμαξοστάσιο Σταυρούπολης.

- Εύρεση χώρων για το Κέντρο Υγείας και το νέο Δημοτικό Μέγαρα σε ανεκμετάλλεύτες δημόσιες εκτάσεις. Κάθετη επέκταση του υπάρχοντος Δημαρχείου για τις τρέχουσες ανάγκες και για τη μελλοντική κοινωφελή χρήση του.

- Ουσιαστική επαναλειτουργία του Συνεργείου Κατασκευών του δήμου.

- Επάρκεια κλειστών Γυμναστηρίων, Πολιτιστικών Κέντρων σε όλο το Δήμο, Πολυχώρος Πολιτισμού και ανοιχτό θέατρο στην έδρα του δήμου. ΄Οπως θέσαμε εδώ και πολλά χρόνια: - Κέντρα Νεότητας στα δημοτικά διαμερίσματα.

- Επαναλειτουργία των παιδικών κατασκηνώσεων.

- Ανακατασκευή στάσεων λεωφορείων και πεζοδρομίων. Οδική σήμανση και ασφάλεια της κυκλοφορίας.

- Επιτέλους δημιουργία, μετά από 5ετή καθυστέρηση, του Καταφυγίου Αδέσποτων Ζώων.

Για το Προσωπικό του Δήμου:

        Χρηματοδότηση από το κράτος για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση του ήδη υπάρχοντος για να στελεχωθούν άμεσα κρίσιμες υπηρεσίες όπως οι λειτουργικές, οι κοινωνικές, του πράσινου και της μέριμνας. Κάλυψη με όλες τις αναγκαίες ειδικότητες λ.χ. για την εκπαίδευση των ΑμΕΑ και τις ειδικότητες της Τεχνικής Υπηρεσίας, Πολεοδομίας κλπ.

        Ενίσχυση του οργανισμού καθαριότητας με προσωπικό, εξοπλισμό και απαραίτητη υποδομή. Κανονική χορήγηση των Μέσων Ατομικής Προστασίας.

        Τακτική καταβολή των αποδοχών των συμβασιούχων των δημοτικών επιχειρήσεων.

        Αξιοκρατία στη στελέχωση των δημοτικών υπηρεσιών.

Για τα Οικονομικά του Δήμου:

        Διεκδίκηση των παρακρατηθέντων πόρων υπέρ του δήμου από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ.

        Ανακούφιση των εργαζόμενων, ανέργων και των μικρομεσαίων επαγγελματιών. Κατάργηση και γενναία μείωση των δημοτικών τελών. Μηδενισμός τους για τις ευπαθείς ομάδες. Εγγραφή των παιδιών σε όλες τις δημοτικές δομές, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια.

        Αύξηση δημοτικών τελών και φόρων για τις μεγάλες επιχειρήσεις: Τράπεζες,   μεγάλα ξενοδοχεία, νυχτερινά κέντρα, εμπορικοί όμιλοι.

        Ενσωμάτωση των δημοτικών επιχειρήσεων ΔΟΠΠΑΩ και ΔΗΚΕΩ στις δημοτικές υπηρεσίες για λόγους οικονομιών κλίμακας και ελλάττωσης των απευθείας αναθέσεων.

        Συμπίεση του κόστους των μελετών. Ανάθεση τους στην Τεχνική Υπηρεσία.

        Μείωση των δαπανών για δημόσιες σχέσεις και ειδικούς συμβούλους του δημάρχου.

        Κοινωνικός έλεγχος όλων των δημοπρασιών και αναθέσεων από αρμόδιες επιτροπές και διαφανείς διαδικασίες, για να μην υπερκοστολογούνται.

        Συμμετοχή και έλεγχος των απευθείας αναθέσεων από επιτροπές εμπειρογνωμόνων.

        Αυτεπιστασία του δήμου σε όλα τα έργα και τις εργασίες.

        Εκδημοκρατισμός:

        Ουσιαστική αναμόρφωση του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου κυρίως για την ενίσχυση της παρουσίας και του ελέγχου από τους πολίτες.

        Συνεχής συνεννόηση και συνεργασία με όλους τους συλλογικούς φορείς του δήμου τουλάχιστο σε μηνιαία βάση.

 

            Οι άλλοι υποψήφιοι δήμαρχοι και οι συνδυασμοί τους στήριξαν την πολιτική της υποχρηματοδότης, της ανταποδοτικότητας, των εργολαβιών και των ιδιωτικοποιήσεων. Γιατί αυτό επέβαλλε η ιδεολογία, οι κομματικές τους εξαρτήσεις και τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα (ιδιωτικοποίηση ηλεκτροφωτισμού). Εχουν κοινή ευθύνη για τις τραγικές ελλείψεις στις σχολικές υποδομές. Ευθύνη για τα σχέδια εμπορευματοποίησης των πάντων. Υπηρετούν μία πολιτική που αντί να αντιμετωπίσει, μεγαλώνει τα προβλήματα. Μετά και από αυτές τις εκλογές οι μάσκες τους θα πέσουν και η πορεία τους είναι προδιαγεγραμμένη.       

            ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ “ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ”. ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΥΡΕΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΑΣ, ΝΑ ΓΕΜΙΣΟΥΝ ΓΑΡΥΦΑΛΛΑ ΟΙ ΚΑΛΠΕΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΗ.--

 

                                                                    “ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ”