Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023

Ψηφοδέλτια μάχης

  

 

1.284 υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι και πάνω από 21.000 δημοτικοί απαρτίζουν τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στις 13 Περιφέρειες και σε 262 δήμους όλης της χώρας.

Στα ψηφοδέλτια βρίσκονται εργαζόμενοι, συνδικαλιστές πρωτοπόροι στα σωματεία τους και στους χώρους δουλειάς, που μπαίνουν μπροστά, συγκρούονται με την κυβέρνηση, την εργοδοσία και το κράτος της, την αντεργατική πολιτική, που πάνω της «ανθίζει» η άγρια εκμετάλλευση.

Που πρωταγωνιστούν στους αγώνες για Συλλογικές Συμβάσεις με αυξήσεις στους μισθούς, για μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας, για να γυρνούν οι εργαζόμενοι αρτιμελείς και ζωντανοί στο σπίτι τους.

Που δεν βάζουν νερό στο κρασί τους για την υπεράσπιση των εργατικών - λαϊκών συμφερόντων και των σύγχρονων αναγκών.

Στα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» δεν θα βρει κανείς ανθρώπους της μεγαλοεργοδοσίας ούτε βέβαια τα ίδια τα αφεντικά, σε ρόλο... περιφερειαρχών, δημάρχων, συμβούλων, να πρωτοστατούν σε αντεργατικές - αντιλαϊκές ανατροπές.

Δεν θα βρει συνδικαλιστές που κάνουν πλάτες στην εργοδοσία και οι εργαζόμενοι τους έχουν απέναντι σε κάθε βήμα διεκδίκησης και οργάνωσης του αγώνα. Δεν θα βρει «παράγοντες» στρατευμένους στην υπεράσπιση της αντιλαϊκής πολιτικής.

Στα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» βρίσκονται αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ, μαχητικοί αγωνιστές στον κλάδο τους για το εισόδημα που χτυπιέται βάναυσα, ενάντια στους νόμους και την πολιτική που τους σπρώχνει στο «κάθε χρόνο και χειρότερα».

Βρίσκονται βιοπαλαιστές αγρότες, δοκιμασμένοι σε σκληρές μάχες απέναντι σε όλες τις κυβερνήσεις, ενάντια στην πολιτική της ΕΕ που τους ξεκληρίζει. Πρωτοπόροι στους αγώνες για μέτρα στήριξης του εισοδήματος, για να μπορούν να μείνουν και να παράγουν στον τόπο τους.

Στα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» βρίσκονται αγωνιστές που τους ξέρουν «μέχρι κι οι πέτρες» στην περιοχή τους! Καταξιωμένοι μέσα από μάχες για κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα που «καίει» τον λαό και οξύνει η αντιλαϊκή πολιτική.

Από το να σωθεί το σπίτι του διπλανού στον πλειστηριασμό, στην πλημμύρα, στην πυρκαγιά, μέχρι να έχουν παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικοί σύγχρονα και ασφαλή σχολεία.

Κι από το να στελεχωθούν με προσωπικό τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, μέχρι να παρθούν μέτρα αντιπυρικής, αντιπλημμυρικής, αντισεισμικής προστασίας, για την προστασία του περιβάλλοντος, την απόδοση ελεύθερων χώρων στον λαό.

Στα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» βρίσκονται άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών, αναγνωρισμένοι επιστήμονες από διάφορους τομείς, που στηρίζουν τις εργατικές - λαϊκές διεκδικήσεις, προσφέρουν τις γνώσεις τους για να φωτίσουν τις λαϊκές ανάγκες, να τεκμηριώσουν τις δυνατότητες που υπάρχουν σήμερα αυτές να ικανοποιηθούν.

Βρίσκονται χιλιάδες νέοι και νέες, φοιτητές και φοιτήτριες, που έδωσαν και δίνουν μάχες ενάντια στο Πανεπιστήμιο ΑΕ, για τη φοιτητική στέγη, για να φτιάχνει το κράτος σύγχρονες υποδομές και δωρεάν εστίες, όχι να χρηματοδοτεί την πανεπιστημιακή αστυνομία.

Στα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» βρίσκονται άνθρωποι που ανεξάρτητα από πολιτική προέλευση συναντήθηκαν με το ΚΚΕ στους μεγάλους αγώνες, συμπορεύτηκαν στις πρόσφατες εκλογικές μάχες και τώρα κάνουν το επόμενο βήμα.

Τέτοιους δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους έχει ανάγκη ο λαός, μπροστά στην ολομέτωπη επίθεση που κλιμακώνεται, με καθοριστική συμβολή των περιφερειακών και δημοτικών αρχών, που υπηρετούν την ίδια αντιλαϊκή πολιτική: Με χαράτσια και τέλη στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων, με ανταποδοτικότητα, εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποιήσεις, με «πράσινα» σχέδια και πακτωλό χρημάτων για επενδύσεις, έργα και υποδομές που έχουν ανάγκη οι όμιλοι και απαξιώνουν όσα έχει ανάγκη ο λαός.

Είναι στο χέρι του λοιπόν να εκλέξει ακόμα περισσότερους στις επικείμενες εκλογές, να αναδείξει τη «Λαϊκή Συσπείρωση» δημοτική αρχή σε ακόμα περισσότερους δήμους.

Αυτό θα κάνει την πραγματική διαφορά: Η ενίσχυση της γνήσιας εργατικής - λαϊκής αντιπολίτευσης, του μόνου αντίπαλου δέους στην πολιτική - «στυλοβάτη» των στρατηγικών επιλογών και των σχεδιασμών της αστικής τάξης, που υλοποιούν ενιαία όλοι οι «κρίκοι» του κρατικού μηχανισμού, κυβέρνηση - Περιφέρειες - δήμοι σε βάρος των εργατικών - λαϊκών αναγκών.

Από την στήλη «Η Άποψή μας», από τον «Ριζοσπάστη» της Παρασκευής 8 Σεπτέμβρη 2023

 

 902gr