Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022

KKE | Για τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Ωραιοκάστρου Εισερχόμενα

 

Οι σημαντικές κοινωνικές δομές των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Παιδιών με αναπηρία, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, παραμένουν συρρικνωμένες με τα δημοτικά ΚΔΑΠ να έχουν δυναμικότητα 43.045, καλύπτοντας μόλις το 5% των παιδιών στην συγκεκριμένη ηλικία στην οποία απευθύνονται. Ταυτόχρονα, όλο το προσωπικό των δομών είναι συμβασιούχοι, παρά την πολυετή και σημαντική εργασία τους, αποδεικνύοντας ότι τα ευρωπαϊκά προγράμματα που δημιουργούνται με την επίκληση στην ισότητα των γυναικών στην εργασία, χαρακτηρίζονται από προσωρινότητα χωρίς να στοχεύουν στην καθολική κάλυψη των αναγκών με ποιοτικά αναβαθμισμένους όρους για όλα τα παιδιά.

Χαρακτηριστικά, αναφέρουμε ότι κατά το φετινό έτος απορρίφθηκαν 50.848 παιδιά, ενώ το δικαιούνταν. Χάρη στη πίεση εργαζόμενων και γονέων δόθηκε μια μικρή επιπλέον χρηματοδότηση, καλύπτοντας 32.400 παιδιά σε δημοτικές δομές.

Μάλιστα, όπως καταγγέλλεται, σε αυτό το δυσμενές πλαίσιο υποχρηματοδότησης και λειτουργίας των ΚΔΑΠ – ΚΔΑΠ/ΜΕΑ με ευθύνη των κυβερνήσεων, η δημοτική αρχή Ωραιοκάστρου, παρά την έκτακτη επιπλέον χρηματοδότηση, κράτησε κλειστές τις δημοτικές δομές, διατήρησε τις συμβάσεις των εργαζομένων σε μερική απασχόληση, ενώ δεν προχώρησε στην πρόσληψη των ήδη απολυμένων, με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε απαράδεκτη εκκρεμότητα 509 παιδιά του δήμου με πλήρη φάκελο που δεν έχουν λάβει το voucher που δικαιούνται και παραμένουν εκτός δομών.

 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα λάβει ώστε:

- Να ανοίξουν και να λειτουργήσουν πλήρως όλα τα δημοτικά ΚΔΑΠ Ωραιοκάστρου καλύπτοντας τα 509 παιδιά που παραμένουν αδικαιολόγητα εκτός ΚΔΑΠ.

- Να επαναπροσληφθούν οι απολυμένοι εργαζόμενοι και να μετατραπούν οι συμβάσεις των εργαζομένων από μερικής σε πλήρους απασχόλησης.

- Τα δημοτικά ΚΔΑΠ να είναι πλήρως στελεχωμένα και να υπάρξει μέριμνα για την επόμενη χρόνια, ώστε να εγγραφούν όλα τα παιδιά σε αυτά.

- Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι που εργάζονται έως και 20 χρόνια στα ΚΔΑΠ – ΚΔΑΠ ΜΕΑ.

 

Οι Βουλευτές

Δελής Γιάννης

Κανέλλη Λιάνα

Στολτίδης Λεωνίδας